Големи обещания за финансови помощи даде вицепремиерът и министър на

...
Големи обещания за финансови помощи даде вицепремиерът и министър на
Коментари Харесай

Нинова отваря кесията. Големи обещания

Големи обещания за финансови помощи даде вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

Има задоволително благоприятни условия и до в този момент за потребление на финансови принадлежности, които не са били използвани от българската стопанска система и предприятия. Ето за какво прибавянето на нови принадлежности няма да помогне толкоз. Настояваме за увеличение на % на директна помощ на българската стопанска система и промишленост, съобщи Нинова. И добави: " Това ще бъде в помощ на предприятията, които в този миг би трябвало да се възстановят след рецесиите, да могат да заплащат на чиновниците си и да модернизират предприятията си ".

Нинова се срещна през днешния ден с работодатели и синдикати във връзка Плана за възобновяване.

" На пазара има кредитен запас за дялови вложения, обществен и частен, български и интернационален, над 4,5 милиарда, а към този момент трета година няма нито лев за директна поддръжка за нововъведения вложения ", сподели ръководителят на АИКБ Васил Велев. От друга страна българските компании вследствие на насложилите се рецесии - в енергетиката и ковид, тяхната ликвидност и платежоспособност е в допълнение влошена. Затова предоставихме статистика от Българска народна банка - от 2014 година заемите на предприятията се е нараснал с 3%, а потребителските - над 30%. На пазара има задоволително благоприятни условия, само че не се кандидатства за тях, уточни още Велев.

" Ние предложихме и второ решение. Процедурите по директна поддръжка за ивнестиции в предприятията да стартират неотложно, без значение че не е признат още Плана за възобновяване и развиване. Може да сключваме контракти и да се подготвим и преди да дойдат средствата. Нищо не рискува страната, в случай че стартира осъществяването на Плана на възобновяване в подготвителната му част, нищо, че не е утвърден ", разяснява още Велев.

" Тези оферти ще обсъдим с съдружните сътрудници, тъй като съставляват смяна в досегашните планове във връзка с финансовите принадлежности на директна помощ. Изводът на бизнеса и синдикати е, че не могат повече да поемат заеми, тъй като са свръхзадлъжняли, в същото време няма напредък, по тази причина е належащо повече директна помощ ", уточни тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР