Годишнината ще бъде отбелязана с общоградско поклонение и военен ритуал

...
Годишнината ще бъде отбелязана с общоградско поклонение и военен ритуал
Коментари Харесай

Честваме 169 години от рождението на Стефан Стамболов

Годишнината ще бъде маркирана с общоградско поклонение и боен обред в родния му град Велико Търново

Днес се навършват 169 години от рождението на политика и общественикСтефан Стамболов. Годишнината ще бъде маркирана с общоградско поклонение и боен обред в родния му град Велико Търново, предава.

Пред паметника на бележития българин, при започване на Самоводската чаршия във Велико Търново, ще бъдат положени цветя на благодарност и ще бъде отслужена заупокойна молитва.

Ученици от Старопрестолната гимназия по стопанска система ще показват литературно-музикалната комбинация - " Стефан Стамболов - бележитият общественик на XIX век ".

Общоградското поклонение е от 11:00 часа.

" Безспорен е приносът на Стефан Стамболов за развиването на България, само че той е и измежду най-големите модернизатори на изборното законодателство ", съобщи историкът от Великотърновския университет професор Милко Палангурски и добави: " При него стават ясни всички вероятни практики, всички вероятни дейности, които би трябвало да прави изборната администрация. Той трансформира изборите, да, фактически от време на време и с леко принуждение, само че ги трансформира в ясно написан механизъм ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР