Години наред Велма Барфийлд се криела зад фасадата на любяща

...
Години наред Велма Барфийлд се криела зад фасадата на любяща
Коментари Харесай

Тя е първата жена, осъдена на смърт заради жестокостта си

Години наред Велма Барфийлд се криела зад фасадата на любяща майка и набожна баба, до момента в който не станало ясно, че тя е един от най-опасните серийни убийци. Наричат я Черната вдовица, тъй като отравяла безнаказано съпрузите си, възрастните хора, поверени на нейните грижи и даже лична си майка.

Велма е първата жена в Съединени американски щати, която е наказана на гибел посредством летална инжекция.

Жестокостта ѝ е разкрита, откакто вършат аутопсия на последния ѝ сътрудник Стюарт Тейлър. Двамата живеели на фамилни начала. Той знаел, че в характера на Велма има известни несъгласия, знаел, че е арестувана от полицията за имитация, само че вярвал, че все пак е набожна евангелистка.

Присъствали на проповед, когато на Стюарт ми прилошало. Помислил, че е ял нещо развалено и отишъл да помогне в колата. Но положението му се влошавало и Велма го откарала вкъщи. Повикала лекарите, които в началото помислили, че става въпрос за признаци на грип.

Настанявайки го в болница, обаче се оказало, че никое лекарство не подобява здравето му. Лекуван е и за грип и за гастрит, само че не се подобрявал и най-после умрял. Неговите деца настояли за аутопсия и по този начин станало ясно, че татко им е бил тровен редовно от неговата обичана.

Това дало начало на огромно следствие против Велма Барфийлд, от което излиза наяве, че тя не убива за първи път.

Велма е била първото от 9 деца на фермера Мътфи Бълард и неговата съпруга-домакиня Лили. Те живеели в провинцията в дървена къща без електричество и канализация. Семейството се занимавало с развъждане на памук и тютюн, а с Голямата меланхолия ставало все по-трудно да изкарват прехраната си.

Велма постоянно била била с бита с колана от татко си. С майка си също не била изключително близка, защото не харесвала подчинената ѝ роля. Когато тръгнала на учебно заведение, станала обект на подбив поради износените си облекла и скромния обяд. Тогава почнала да краде.

В едно от интервютата си Велма обвинила татко си, че я е изнасилил, когато е била ученичка. Но нейните братя споделили, че най-вероятно лъже.

На 17-годишна възраст Велма се омъжва за своя съученик Томас Бърк. Скандалите им били всекидневие, той се напивал всеки ден, само че все пак останали дружно и отглеждали двете си деца до случай, при който домът на фамилията се подпалва, а Томас умира в пожара.

Скоро след гибелта на Томас Велма се омъжва наново за вдовеца Дженингс Барфийлд. Той към този момент бил пенсионер със съществени здравословни проблеми. Умира малко откакто подписват брак и Велма остава без цент. Принудена е да издава подправени чекове, с цел да заплаща сметките си, само че е наказана и изпратена в пандиза за 6 месеца.

Когато излиза на независимост, си намира работа в дома за възрастни хора. Между нея и Доли Едуардс – дамата, за която се грижела, се появило напрежение. Доли казвала по неособено благ метод, че Велма не извършва отговорностите си, а Велма я упреквала в колебливост.

Скандалите им траяли, до момента в който Доли не се разболяла мистериозно и не умряла. Дошлите на погребението ѝ били изплашени от нейния тип, защото единствено преди дни тя изглеждала напълно здрава.

А Велма почнала да се грижи за двойка възрастни фермери. В началото връзките им вървели чудесно, само че по-късно свадите още веднъж почнали. След свадите почнали и здравословните неразположения на двойката, водели до бавната им гибел. Лекарите обаче решили, че става въпрос за някакъв вирус и не задълбали случая.

Но когато следващият човек, за който се грижела, бил заровен, се появяват подозрения за нейните грижи. Разследващите стигат и до теорията, че Велма е отровила своята майка, с която била в обтегнати връзки.

Тя отричала закононарушенията, само че доказателствата били безапелационни - всеки, който е имал някакъв спор с нея, умирал и по тази причина е осъдена със смъртна присъда.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР