Годината започва обещаващо за почитателите на приключенските филми! А сред

...
Годината започва обещаващо за почитателите на приключенските филми! А сред
Коментари Харесай

The Dig - новото бижу на Netflix

Годината стартира обещаващо за феновете на приключенските филми! А измежду тях се откроява екранната акомодация на вълнуващия исторически разказ от 2007 година  The Dig, дело Джон Престън. Той споделя за изследването англосаксонски транспортен съд през 1939 година в Сатън Ху, Съфолк, Англия, а героите му най-сетне ще оживеят на огромния екран.

Актьорският състав е повече от впечатляващ – основните функции са поверени на английските звезди Кери Мълиган и Рейф Файнс, като и двамата могат да се похвалят с номинация за „ Оскар “. Познаваме Кери от ролята й на Дейзи Бюканън в екранизацията на „ Великият Гетсби “, където си партнира с  . Филмовата академия на Съединени американски щати пък я видя в блестящото й осъществяване в драмата „ Съзряване “.

Рейф Файнс пък е прочут на всички почитатели на тъй като във филмовата поредност играе най-големия зложелател на Хари – лорд Волдемор. Да бъде изверг, несъмнено му е компетентност – гледали сме го и в драмата на Стивън Спилбърг „ Списъкът на Шиндлер “, където влиза в обувките на полковника със садитични пристрастености Амон Гьот, избил хиляди в нацистките лагери.   

Мълиган играе богата вдовица, която наема археолог дилетант (Файнс), с цел да разкопае надгробните могили в двора на имението ѝ в Сътън Ху. Неочаквано обаче археологическият екип прави историческо изобретение, което прекатурва живота на всички забъркани. Невероятната находка е наречена „ Британският Тутанкамон “.

Историята е основана на действителни събития – некрополът е оголен измежду група гробни могили през 1939 година, по време на Втората международна война. Непокътнати остатъци от транспортен съд, с богата сбирка от златни и сребърни предмети, принадлежали на англосаксонски крал. Предполага се, че в кораба са положени останките на саксонския крал Редуалд, умрял през 625 г.  

Сюжетът с исторически привкус  е повече от трогателен за всички фенове на приключенските Режисьор на The Dig е Саймън Стоун, чийто дебют с „ Дъщерята ” през 2015 година се радваше на добър отзив измежду кинокритиците. Сценаристът пък е Мойра Буфини, виновна и филмовата акомодация на „ Джейн Еър “.

В The Dig Мълиган и Файнс ще си партнират с актрисата Лили Джеймс, позната ни като Пепеляшка от последната й екранизация, както и от “Mamma Mia! Отново дружно “. В звездния състав е още музикантът и артист Джони Флин, изиграл Мистър Найтли в акомодация на „ Ема “ от 2020 година по Джейн Остин и Дейвид Боуи в биографичния „ Stardust ”.

The Dig прави своя дебют  на 29 януари – дата, която според наложените правила от Филмовата академия на Съединени американски щати ще разреши на филма да взе участие идните номинации за „ Оскар “ през 2021 година А съдейки по филмовия откъс ни чака същинско кинематографично наслаждение! Досега филмовият откъс има над 1 милион гледания. Вижте го и вие:
 



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР