Година след старта на инвазията на Русия в Украйна руският

...
Година след старта на инвазията на Русия в Украйна руският
Коментари Харесай

Икономика №1 в ЕС все още е вторият най-голям купувач на руски изкопаеми горива

Година след старта на нашествието на Русия в Украйна съветският експорт на изкопаеми горива към момента върви разнообразни страни по света. Според оценки на Центъра за проучване на силата и чистия въздух (CREA) от началото на нашествието Русия е направила над 315 милиарда $ доходи от експорт на изкопаеми горива по света, а половината от тях ( или 149 милиарда долара) идват от страните от Европейски Съюз.

Кои са страните, които са купили най-вече съветски изкопаеми горива след нашествието?

Ясно е, че Китай е най-големият покупател на съветски изкопаеми горива от началото на нашествието. Съседът на Русия внася най-много недопечен нефт, който съставлява над 80% от неговия импорт, написа ZeroHedge.

Вторият максимален покупател и вносител на съветски изкопаеми горива се оказа и най-голямата стопанска система в Европейски Съюз Германия, с помощта на вноса на природен газ единствено на стойност над 12 милиарда $.

След нея е Турция, като страната може да изпревари Германия скоро, тъй като не би трябвало да се преценява със възбраните на блока за импорт на съветски горива, въведени през последната година.

Въпреки че повече над половината от 20-те най-големи вносители на изкопаеми горива страни са от Европейски Съюз, страните от блока и останалата част от Европа лимитират вноса си.

Въпреки че Индия усили вноса на изкопаеми горива от 3 милиона $ на ден до 81 милиона $ дневно към 22 февруари тази година, това няма по какъв начин да запълни дупката от 655 милиона $, отворила се от намаляването на вноса на страните от Европейски Съюз.
 Производството на нефт във Венецуала се срина със 75% за 10 години
Производството на нефт в страната с най-големи находища в света се срина със 75% за 10 години

Как по този начин страна с толкоз доста нефт създава толкоз малко?

Дори в случай че африканските страни са удвоили вноса на съветски горива от декември предходната година, съветският експорт на петролни артикули по море регистрира спад от 21% като цяло от януари съгласно S&P Global.

Освен пониженията на покупките от страна на Европейски Съюз, основен фактор, способствуващ за спад е понижената цена на съветския недопечен нефт, която пада с 50% след нашествието, от 99 $ за барел до към 50 $ през днешния ден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР