Година след жестоката катастрофа, в която Георги Семерджиев блъсна и

...
Година след жестоката катастрофа, в която Георги Семерджиев блъсна и
Коментари Харесай

Година след тежката катастрофа на „Черни връх“: Нужни са повече камери за скорост

Година след жестоката злополука, в която Георги Семерджиев блъсна и умъртви две девойки на бул. „ Черни връх “ в София. Младите Хариет и Христина изгубиха живота си, откакто бяха пометени от джипа му. След нещастието на мястото не са направени основни промени. 

Диана Стефанович счита,че убиването на хора на пътя би трябвало да се санкционира с доживотна присъда

„ В законодателно отношение промени не са настъпили, в организационно – има обещания за повече камери за скорост. Не сме ги видели още. На това кръстовище кой знае какви промени не могат да се създадат, тъй като то е основно. Скоростта във всички цивилизовани страни не се управлява с физическо наличие, а със стационарни камери. Следващият стадий е бърза събираемост на наложените санкции “, сподели Владимир Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

По същото дело условно е наказан и футболистът Иван Бандаловски

По думите му не е допустимо в София да има три стационарни камери за скорост. Тодоров чака да се одобри мярка, с която при съществуване на санкции водачите да не могат да преминат годишен механически обзор, което съгласно него ще промени държанието на водачите.

При злополуката на бул. „ Черни връх “ Георги Семерджиев кара след приложимост на опиати и с подправена шофьорска брошура. Оттогава до през днешния ден против него бяха повдигнати пет обвинявания, в това число за причиняване на гибел по несъобразителност. Той получи присъда от 20 години на първа инстанция.

Той бе приет за отговорен по 5 обвинявания

Делото на втора инстанция ще бъде гледано в края на септември.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР