Гневно писмо разпрати лидерът на партия Българско национално обединение Георги

...
Гневно писмо разпрати лидерът на партия Българско национално обединение Георги
Коментари Харесай

Тежък удар за Евгения Банева: Партията ѝ се отказа от нея

Гневно писмо разпрати водачът на партия " Българско национално обединяване " Георги Георгиев - Готи, с което отдръпва поддръжката си за издигнатата от него кандидатка за евродепутат и подсъдима за присъединяване в проведена незаконна група Евгения Банева, написа fakti.bg.

Той изясни, че не е виждал дамата на олигарха нито един път по време на цялата акция и че задачата на издигането ѝ е да бъде отвън ареста, с цел да подписва документи и да оперира с банкови сметки, неизвестно от къде.

Ето и цялостният текст на писмото му до медиите:

" Семейство Баневи май в действителност се оказаха комбинатори и измамници. От " Българско национално обединяване " издигнахме кандидатура на Евгения Банева, като си мислехме, че в действителност е неоправдана, набедена и демонстрира натиска на държавните институции. Оказа се обаче, че просто са си свършили работата и мястото на тези хора е там, където са сега!

Издигнахме Банева за евродепутат, като лидер на нашата листа, което отчитаме като най-голямата неточност, направена от нас. Още през цялото време ме предизвестяват, че тези хора са мошеници, които разпарчетосват предприятия и разплакват цели фамилии, като не заплащат на служащите си. Явно не желаех да допускам! Затова регистрирам грешката като моя!

Имах огромно предпочитание БНО да има голяма и огромна акция за тези избори, с лидер на листа, който е считан за непростим, само че в този момент разбирам, че прокуратурата си е свършила работата. Усетиха моята неумелост и младост и с прословутия фасон на семейство Баневи, ни врътнаха и провалиха евровота за БНО.

Нито съм виждал Евгения Банева през целия интервал на акцията, нито е имало самодейност от нейна страна за някаква работа по случая. Предполагам, че схемата е била издигането ѝ като евродепутат да бъде мотив за бързото ѝ освобождение от следствения арест. Предполагам и че за тях е витално значимо Банева да е на открито, с цел да може да подписва документи и да оперира с банкови сметки, неизвестно от къде.

Миналата седмица моите съпартийци се подвигнаха против Баневи и желаеха от мен снемане на доверието от Евгения Банева. Свиках народен съвет и споделих, че всяко взето от тях решение, ще бъде закон за мен. С единогласие всички взеха решение, че Евгения Банева употребява партията за лични нечисти цели, може би под зорката диктовка на мъжа си Николай Банев, който командва семейството, оповестена за ОПГ.

Не знам кой ѝ е юрист и кой е пуснал мярката, само че очевидно е несръчен! Или изобщо не са имали желание да се организира същинска акция, откакто мярката за домакински арест е импортирана чак на 3 май.

Или може би Николай Банев е видял в нас опция да употребява партията за личните си цели, както във всяко от своите източени предприятия?! Не знам.

Факт е, че това се случи. Банева не е съдействала с нищо за БНО. Ще предотвратим всевъзможен опит БНО да се употребява като инструмент пред съд и прокуратура.

В Брюксел би трябвало да знаят, че е допустимо нейното кандидатиране за евродепута да бъде употребено против страната за дискредитиране на разследване, съд и спецпрокуратура. Решението на националния съвет на БНО ме задължава да кажа на всички гласоподаватели:

Не гласувайте за Евгения Банева! Не си заслужава! Ако гласувате за нас, то дано да бъде за втория и третия ни претенденти ", съобщи ръководителя на БНО

Георги Георгиев - Готи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР