Глобалното доверие в американското държавно ръководство е стигнало ново дъно,

...
Глобалното доверие в американското държавно ръководство е стигнало ново дъно,
Коментари Харесай

Ново дъно в доверието на света в лидерството на САЩ заради Тръмп

Глобалното доверие в американското държавно управление е стигнало ново дъно, като в този момент Съединени американски щати се подреждат след Китай в по утвърждение по света. Това демонстрира ново социологическо изследване на " Галъп интернешънъл ".

Допитването, направено в 134 страни, демонстрира рекорден срив в утвърждението за ролята на Съединени американски щати в света - от 48% при ръководството на някогашния американски президент Барак Обама до 30% след първата година от мандата на сегашния президент Доналд Тръмп, което е най-ниското записано ниво, откогато " Галъп " са почнали преди 10 години да вършат годишни социологически изследвания за международното водачество.

Резултатът идва единствено ден, откакто друго изследване на " Галъп " откри, че в първата годишната от встъпването си в служба Тръмп е достигнал най-ниският рейтинг на утвърждение на който и да е определен американски президент в Белия дом в първата си година в Белия дом.

Допитването удостоверява някои от най-големите страхове на анализаторите на външната политика в Съединени американски щати и Европа, че методът на Тръмп " Америка преди всичко ", комбиниран с неговата нестабилна и избухлива персона, отслабва сцеплението сред западните демокрации в изискванията на възходящо предизвикателство от автокрациите в Русия и Китай, както и възходът на нелибералните демокрации и ксенофобския шовинизъм в Европа.

Понастоящем Германия е обсъждана като световен водач от доста повече хора (41 % от извадката), като Китай е на второ място с 31 %. Русия получава 27 на 100 утвърждение за световната си роля.

В съвсем половината страни - 65 от 134 - Съединени американски щати са се сринали с 10 или повече %. Най-голям спад се регистрира в някои от най-близките съдружници на Вашингтон в Западна Европа, Австралия и Латинска Америка.

Един от най-острите спадове в доверието в американското водачество е във Англия, където се регистрира спад с 26 процентни пункта. Една трета от британците в новото изследване са изразили утвърждение по отношение на Съединени американски щати, до момента в който цели 63 на 100 са изразили отрицание.

" Тази година бележи забележителна смяна в трендовете ни ", акцентират от Галъп, допълвайки: " Само 30% от света, приблизително, утвърждават работата на американското държавно управление, до момента в който година по-рано цифрата е било цели 48%. Всъщност повече хора в този момент не утвърждават американското водачество, в сравнение с го утвърждават. Това историческо дъно слага утвърждението на управлението на Съединени американски щати на равна нога с Китай ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР