Глобално затопляне има вече от 10 000 години. Този факт

...
Глобално затопляне има вече от 10 000 години. Този факт
Коментари Харесай

Хората нямат пръст в глобалното затопляне

Глобално стопляне има към този момент от 10 000 години. Този факт е в прорез с изказванието, че то се случва поради човешка активност, написа в. Дейли мейл, цитирайки американски учени.

Учени от университета на Уисконсин Медисън провели няколко компютърни клевети с отразяващи се върху климата фактори. Така станало ясно, че световното стопляне има от 10 000 години и никаква физическа мощ не е в положение да му окаже въздействие.

По въпроса са правени редица проучвания до момента, само че американските учени считат, че при предходните изследвания е работенo с спорни данни.

 Полярна Мечка

Някои от тях демонстрират, че планетата ни е била в развой на стопляне от дълго време, а други-точно противоположното. Според експерти несъответствието в данните може да има нещо общо с модела на проучване.

По данни на откривателите равнището на атмосферният въглероден двуокис е повишено с двадесет елементи на милион преди двадесети век и солидната ледена завивка от последния ледников най-много се свива. Учените считат, че тези физически промени водят до повишаване на междинните годишни температури, а не тяхното намаление.

Специалистите нaправили симулации на въздействащите върху климата мощ на слънчевата светлина, световните парникови газове, водата от стопените снегове и ледове. Така те открили, че стопляне има от към този момент 10 000 години.

 Зима

Тези данни са в несъгласие с информацията от изследване, направено предходната година. Тогава проучване, извършено благодарение на био и геотермометри, уточни, че преди 7000 години е стартирал интервал на световно изстудяване, който обаче е завършил, щом популацията на Земята е почнало да тероризира природата.

Ръководителите на това изследване анализирали данните, получени от други учени, които са събрали ледени проби от 73 места в света. Въпросните данни тук-там се разграничават, най-много в северното полукълбо.

Според учените разкодирането на получените данни не е лесна работа и по тази причина не е изцяло несъмнено, дали то ще отрази вярно изгледа на цялостната обстановка.

Те въпреки всичко държат да пояснят, че тяхното мнение не желае да оневини въздействието на хората върху околната среда и климата, а просто да даде действителна визия за нещата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР