Глобалната икономика показва широкообхватен растеж, но ландшафтът се променя с

...
Глобалната икономика показва широкообхватен растеж, но ландшафтът се променя с
Коментари Харесай

МВФ предупреди за рискове за световната икономика

Глобалната стопанска система демонстрира широкообхватен напредък, само че ландшафтът се трансформира предвид на нарасналите опасности, свързани с комерсиалните разногласия. Това разгласи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристин Лагард, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Другите проблеми са нормализиране на паричната и лихвена политика и софтуерните промени.

Говорейки на конференция на МВФ в Джакарта, която съставлява подготовка за годишната среща на фонда в Бали през октомври, Лагард уточни, че МВФ чака световният напредък да доближи 3,9% през 2018-а и през 2019-а година.

Тези прогнози са непроменени по отношение на направените от МВФ през януари и над напредък от 3,7% през 2017-а година. Тя също по този начин сподели, че страните от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (ASEAN) се приготвят за по-високи лихвени проценти в развитите стопански системи като Съединените щати и Европа, само че предизвести, че управляващите в тези страни би трябвало да останат бдителни по отношение на резултатът от тези политики върху финансовата непоклатимост и волатилните финансови потоци.

Знаем, че политиките на последователно стягане на лихвените ставки ще има разпространяващо се въздействие по целия свят. От известно време насам знаем, че тези отрицателни резултат предстоят, само че към момента не е ясно по какъв начин този преход ще засегне другите страни, фирмите, работните места и приходите, означи Кристин Лагард.

Според нея страните от ASEAN би трябвало да възприемат нови модели на напредък, които слагат по-силен акцент върху вътрешното търсене, районната търговия и икономическата диверсификация и се приготвят за софтуерните промени, увеличавайки автоматизация на предприятията, потреблението на изкуствен интелект, биотехнологиите, новите финансови технологии и даже цифровите валути. Въпреки, че тези промени биха могли да доведат до унищожаване на някои работни места, е значимо страните да усилят напъните си за образование на служащите, с цел да ги приготвят да се възползват по-добре от новите технологии.

Много от работните места ще бъдат наранени по един или различен метод. Някои от тях ще изчезнат, като най-вече ще бъдат наранени от процеса на автоматизация. Така че би трябвало да помислим за бъдещето на пазара на труда, уточни шефът на МВФ сподели Лагард, добавяйки, че няма да има обединен метод и доста страни ще се наложи да поемат по собствен личен път на развиване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР