Гледах едно интервю на Миролюба Бенатова с кандидата за президент

...
Гледах едно интервю на Миролюба Бенатова с кандидата за президент
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Възможно ли е начело на престижния университет в България да е човек без чест и достойнство?

Гледах едно изявление на Миролюба Бенатова с претендента за президент на България проф. Анастас Герджиков. Ако не сте го гледали, предлагам ви да го изгледате. Има го в интернет. Миролюба Бенатова зададе всички значими въпроси, които би трябвало да се зададат на претендента на ГЕРБ за президент.

И които, сигурен съм, бихте желали да му зададете и вие. Това разяснява във " Facebook " Слави Трифонов.

Миролюба попита професора за полицейското принуждение над протестиращите и за неговото отношение към митингите от предходната година. Преди това тя му пусна видео с насилието над журналиста Димитър Кенаров и с описа на бития студент Евгени Марчев. Миролюба го попита и за кюлчетата и пачките в чекмеждето от спалнята на Бойко Борисов. Пусна му и фотоси на това прословуто чекмедже. Снимки, чиято достоверност беше потвърдена от две експертизи. Попита го и за междинния пръст, който размаха преподавателят в СУ Стойчо Стойчев на протестиращите. Пусна му и фотография с въпросния междинен пръст.

Въобще, Миролюба се беше постарала да улесни отговорите на професора, като му покаже пред очите единствените вероятни отговори.

Но проф. Герджиков се оказа, че не вижда това, което всички виждаме. И избра да даде унизителни отговори.

Човекът сподели, че се съмнявал в достоверността на фотосите от спалнята на Борисов, тъй като “никой естествен човек не си държи парите по този начин”.

Човекът сподели, че не му станало ясно кои са вършиме на митингите, щото имало и контрапротести.

Не взел отношение за полицейското принуждение, тъй като като ректор не можел да вземе такова отношение.

Човекът сподели още, че не е наложил дисциплинарно наказване на Стойчо Стойчев, тъй като не желал да прави уволнения поради политически възгледи. Не знаех, че междинният пръст е политически мироглед.

Въобще, коства ми се, че на поставените въпроси фолк певицата Луна би дала по-обективни отговори от професора.

Добре е да изгледате това изявление, заради две аргументи. Първата причина - това изявление е доказателство, че неуместните въпроси, заложени неловко, не могат да намерят място в огромните малките екрани. Скъпи публицисти, в случай че желаете да задавате такива въпроси - ходете си ги задавайте в дребните малките екрани. В кабеларките. В интернет. В огромните малките екрани може единствено комфортни въпроси.

Има и втора причина да изгледате изявлението. Това, че има недостойни хора, които са се кандидатирали за президент, не е огромна драма. Винаги е било по този начин. Не е по-различно и през днешния ден. Сред претендентите за президент има доста недостойни хора. Например, оня, дето не беше чел плана за конституция на ГЕРБ, пък го подписа. Или пък оня, който щеше да се дави с релса в Бургаския залив. Въобще - доста са. Но те, по този начин или другояче, няма да бъдат определени за президент.

Друг е значимият въпрос, който следва от това изявление? А той е следният: Възможно ли е години наред отпред на най-големия и влиятелен университет в България да е бил човек без чест и достолепие?

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР