Главоболие, възпалено гърло и хрема са най-често съобщаваните симптоми, свързани

...
Главоболие, възпалено гърло и хрема са най-често съобщаваните симптоми, свързани
Коментари Харесай

Главоболие и хрема са сред симптомите на варианта Delta на Covid-19

Главоболие, възпалено гърло и хрема са най-често съобщаваните признаци, свързани с инфекцията с Covid-19 във Англия, споделят откриватели, представени от Би Би Си.
Проф. Тим Спектър, който управлява проучването Zoe Covid Symptom, показва, че улавянето на разновидността Delta може да се почувства " по-скоро като неприятна простуда " от по-младите хора.

Класическите признаци на ковид, за които хората би трябвало да внимават са: кашлица, висока температура, загуба на подушване или усет.

Проф. Тим Спектър изяснява обаче, че те към този момент са по-рядко срещани, въз основа на данните, които екипът получава от хиляди хора, които са записали признаците си в приложение.

Промяната наподобява обвързвана с повишаването на разпространяването на разновидността Delta, в началото разпознат в Индия и в този момент представляващ 90% от случаите на Covid-19 във Англия.

Треската остава много постоянно срещана, само че загубата на подушване към този момент не се появява в топ 10 на признаците. Този вид наподобява работи малко по-различно, споделя проф. Спектър и приканва младежите, които изкарват инфекцията относително леко, при подозрение да си създадат тест, тъй като в противоположен случай може да популяризират вируса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР