Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов огласи подробности

...
Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов огласи подробности
Коментари Харесай

В Плевен е горян боклук. Питат Рим дали е на италианската мафия

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов огласи детайлности за профилирана интервенция в Плевен по линия на ръководене и запазване на боклуци. Разследването се води под директното управление на окръжния прокурор Ваня Савова, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В навечерието на Нова година е постъпила информация за нередности при съхранението на импортирани от Италия боклуци на площадка в Плевен. Поради по-сложния предмет и публичния отзив е образуван екип от прокурори от Окръжна и Районна прокуратура - Плевен, чиновници на ОДМВР – Плевен, Търговско дружество ДАНС – Плевен. Създадена е добра организация и са подхванати процесуално-следствени дейности. Извършени са инспекции за изясняване дали депонирани боклуци се съхраняват според условията на Закона за ръководство на отпадъците. Разследването тече от близо два дни, формирано е досъдебно произвеждане. Извършени са всички нужни и неотложни дейности – огледи, разпити на хора, изземване на документи. По документи на компанията на проверяваната площадка има 9 000 тона боклуци с неопасен генезис – от метал, дърво, пластмаса и хартия. Предстои разбор на събраните доказателства и обмисляне на последващите дейности.

Престъпното действие е по член 353 „ Б “ от Наказателен кодекс – нарушение на открития ред при ръководство и предпазване на боклуци и с това основаване на заплаха за живота и здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР