Главният прокурор в момента на практика е най-силната политическа личност

...
Главният прокурор в момента на практика е най-силната политическа личност
Коментари Харесай

Лозан Панов: Главният прокурор е най-силната политическа личност в България

Главният прокурор сега на процедура е най-силната политическа персона в България. Това е споделил на срещата си с президента през днешния ден ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов. Румен Радев беседва с него като част от консултациите по отношение на идния избор на нов основен прокурор. Вчера президентът имаше диалог със Сотир Цацаров.
Панов е на мнение, че срещите, инициирани от Радев, са навременни и нужни. Обратната позиция изрази през вчерашния ден Цацаров.
По думите на Панов изборът на основен прокурор е тематика номер едно в правосъдната система. ПреД президента той е повторил съществени свои тези за промяна в правосъдната система, в това число и смяна в Конституцията.
Според него сега на процедура основният прокурор е най-силната политическа персона в България. Затова и би трябвало да се сътвори процедура за следствие на основния прокурор, само че тя да не обвързана с другите двама огромни в правосъдната система, счита Лозан Панов.
Шефът на Върховен касационен съд съобщи още веднъж концепциите си за смяна на Конституцията, в това число и за промени в пълномощията на основния прокурор, промени против монопола на основния прокурор и неналичието на надзор върху пълномощията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР