Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди незабавна проверка след репортаж на

...
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди незабавна проверка след репортаж на
Коментари Харесай

Главният прокурор разпореди проверка на незаконен развъдник на кучета

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди незабавна инспекция след репортаж на БиТиВи за противозаконен разплодник на кучета в село Маломир. Това са удостоверили от прокуратурата, представени от малкия екран.

Репортажът сподели фрагменти от противозаконен разплодник с над 300 кучета в ямболското село Маломир. Животните са били затворени в обор дружно с крави. Кметът на селото Йордан Тодоров твърди, че страната е безсилна по случая.

Районна прокуратура - Ямбол е почнала тази заран досъдебно произвеждане за закононарушение по член 325 б, ал.2, т.1 от Наказателен кодекс за демонстрация на свирепост към животни). В момента на място в обекта има полицейски чиновници, които правят първичните дейности по следствието, оповестиха от прокуратурата.Собственик на мястото е Христо Манолов, който търгува в цялата страна. От малкия екран се показват пред него като клиенти. По телефона той споделя, че има към 200 кучета и може да обезпечи разнообразни породи. За животните в Маломир се грижели родителите му.

Родителите на притежателя посрещат екипа нападателно, настояват, че животните не са за обмен.

Незаконният кучкарник работи от години, а съгласно осведомени облагата е стотици хиляди годишно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР