Главният прокурор Иван Гешев уведоми министъра на външните работи за

...
Главният прокурор Иван Гешев уведоми министъра на външните работи за
Коментари Харесай

Гешев обяви ново разследване за шпионаж в полза на Русия

Главният прокурор Иван Гешев уведоми министъра на външните работи за събрани доказателства за осъществявана разследваща активност от страна на жител на Руската федерация, ползващ се с дипломатически имунитет.

В резултат от взаимната активност на Специализираната прокуратура и Държавната организация " Национална сигурност " е формирано досъдебни производства за закононарушения против Република България по член 105, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието е открито, че жител на Руската федерация, ползващ се с дипломатически имунитет, е осъществявал нерегламентирана разследваща активност, несъвместима с дипломатическите връзки, на територията на Република България.

Същото е в несъгласие и с Виенската спогодба за дипломатическите връзки. В тази връзка основният прокурор е уведомил министъра на външните работи за събраните в хода на следствието данни с оглед предприемане на дейности по подготвеност.

Новината за нов шпионски скандал в интерес на Русия бе предизвестена малко по-рано от обява на основния прокурор Иван Гешев в обществената мрежа.

" Поздравявам Специализираната прокуратура и ДАНС за следващото следствие за шпионаж в интерес на Руската Федерация, грозящ националния интерес на Република България ", написа основният прокурор.

Той добавя, че се надява политическите хрумвания за закриване на профилираните структури да не са в следствие точно на тези триумфи.

❗️Поздравявам Специализираната прокуратура и ДАНС за следващото следствие за шпионаж в интерес на Руската Федерация, грозящ националния интерес на Република България.

Повече детайлности за новото следствие към този момент не се оповестяват.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР