Главният прокурор Иван Гешев излиза извън законовите стандарти с разпространяването

...
Главният прокурор Иван Гешев излиза извън законовите стандарти с разпространяването
Коментари Харесай

Атанас Славов: Главният прокурор излиза извън законовите стандарти

Главният прокурор Иван Гешев излиза отвън законовите стандарти с разпространението на СРС-та. Това счита докторът по конституционно право в СУ Атанас Славов във връзка проблема с президента Румен Радев и разгласените записи на диалог на шефа на Военновъздушни сили и президента.  " Главният прокурор навлезе жестоко в политическия терен. Това беше едно политическо деяние от негова страна, за което обаче не носи политическа отговорност и това е огромният проблем ", добави Славов пред bTV.

Юристът е безапелационен, че общественото обявяване на СРС е нарушаване на Наказателния кодекс. " В случая те не са употребявани по предопределение, тъй като имаме едно спряло наказателно произвеждане. На второ място то няма да продължи в обозримо бъдеще, защото въпросът с имунитета на президента не може да бъде заобиколен ", разяснява Славов. По думите му, в случай че всеки уважаващ себе си правист прочете претекстовете на прокуратурата, би заключил, че няма съображение за такова наказателно произвеждане.

Атанас Славов е безапелационен, че има нужда от промени в статута на основния прокурор. " Големият въпрос е по какъв начин по този начин прокуратурата е водела едно наказателно произвеждане в нарушаване на конституционните разпореждания, откакто е смятала, че президентът е съпричастен към някакво закононарушение. Друг огромен въпрос е съблюдава ли основният прокурор законите и конституцията, или е над тях ", попита юристът.

По негови думи Инспекторатът към Висшия правосъден съвет е органът, който би трябвало да се е сезирал и да извърши инспекция има или няма нарушаване

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР