Главният прокурор и правосъден министър Джеф Сешънс причини още повече

...
Главният прокурор и правосъден министър Джеф Сешънс причини още повече
Коментари Харесай

Американски журналист: Тръмп беше предаден от Сешънс

Главният прокурор и правосъден министър Джеф Сешънс аргументи още повече вреди на президентството на Тръмп и на нацията, в сравнение с всеки държавен чиновник в актуалната история. Той явно заслужаваше да бъде уволнен от дълго време. Това мнение изрази изрази американският жирналисти Грег Джарет, който е неприкрит критик на Сешънс. Вече някогашният основен прокурор подаде оставката си в сряда (7 ноември), като тя бешее поискана от президента на Съединени американски щати Тръмп.
Грегъри Джарет е американски публицист и юрист, който работи за Fox News (една от дребното огромни медии в Съединени американски щати, с които Тръмп не воюва) от 2002 година. Преди това се изявява в NBC и ABC, както и за Court TV и MSNBC. Джарет е прочут с рецензиите си към следствието на намесата на Русия в изборите през 2016 година През 2018 година той разгласява The Russia Hoax, където твърди, че " дълбоката страна " се е пробвала да подкопае председателството на Доналд Тръмп и да отбрани Хилъри Клинтън като претендент за президент през 2016 година.
Ето и какъв е коментарът на Джарет за случилото се със Сешънс:
" Както писах към този момент предишния месец, дейностите на Сешънс или неналичието на такива бяха подбудени от непросветеност. Той рядко показва лидерски умения, каквито се изискват за чиновник на това равнище.
Както президентът Тръмп напълно тъкмо означи в едно скорошно изявление: " Липсва основен прокурор ". Ето за какво, въпреки и със забавяне, Тръмп сподели вратата на Сешънс. Съединени американски щати и президентът на страната заслужават да имат функциониращо министерство на правораздаването и способен основен прокурор.
Има доста образци за неефективността и некомпетентността на Сешънс.
Той подцени настояванията на членовете на Конгреса да възобновят следствието против Хилъри Клинтън. Никога не е започвал следствие на ролята на Клинтън в заплащането за информация от Русия, която след това е била подадена на ФБР, с единствената цел да навреди на претендента за президент Доналд Тръмп.
Когато се появиха изказвания и доказателства, че високопоставени чиновници на ФБР са злоупотребили със своите пълномощия да стартират следствие на " тайното съглашение " сред Тръмп и Русия, без евентуална причина или фактологична основа - както се изисква от ФБР, Сешънс не предприеме решителни дейности против тези чиновници, които са нарушили закона безнаказано.
Сешънс трябваше да разпореди инспекция на държанието на уволнения шеф на ФБР Джеймс Коми - дружно с това на чиновниците на ФБР и правораздаването Питър Щрок, Лиза Страни, Брус Ор и други. Редно беше да ревизират дали техните доста съмнителни дейности против абсурда с имейлите на Клинтън и други въпроси не доближават равнището на незаконното държание.
Когато се разбра (бел. ред. - в действителност това беше оповестено от републиканците и по-точно от Дейвид Нунес, ръководител на комисията по разузнаване на Камарата на представителите и считан за доближен на Тръмп), че чиновници от ФБР и Министерството на правораздаването са скрили жизненоважна информация и, че са заблудили съдиите от Съда за наблюдаване на задграничните разследващи служби, с цел да получат заповед за подслушване на помощник на акцията " Тръмп " (Картър Пейдж), Сешънс не направи безусловно нищо по въпроса. Вместо това той попречва законните призовки, издадени от Конгреса, укри доказателства за хипотетични нарушавания.
Сешънс позволи голям брой неточности, които доведоха до назначението на специфичен консултант - Робърт Мълър, за следствие на неоснователни и неуместни обвинявания, че акцията " Тръмп " и Русия са работили дружно, с цел да бъде определен Тръмп за президент. Той в никакъв случай не се е посъветвал с президента Тръмп за дейностите си, предал е доверието му. Назначаването на Мълър беше нелегално и в никакъв случай не трябваше да се случва.
Заподозряното закононарушение би трябвало да бъде разпознато в заповедта за назначение на специфичен бранител. И въпреки всичко, нито едно закононарушение не е било оповестено. В нарушаване на закона, назначението на Мълър се трансформира в следствие в търсене на закононарушение, с цел да оправдае съществуването му.
Вината за тази скъпа неразбория, която разсейва цялата ни нация и лишава времето на чиновниците на администрацията на " Тръмп " от работата им от името на американския народ, стои на плещите точно на Сешънс ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР