Главният преговарящ от страна на ЕС по въпроса за Брекзит

...
Главният преговарящ от страна на ЕС по въпроса за Брекзит
Коментари Харесай

Барние: Все още имаме сериозни различия за цената, която Великобритания трябва да плати за Брекзит



Главният договарящ от страна на Европейски Съюз по въпроса за Брекзит - Мишел Барние, съобщи във вторник пред европейските депутати, че на този стадий няма значителен напредък във връзка с диалозите за напускането на Англия, оповестява организация Ройтерс.

Той също по този начин акцентира, че продължава да има " съществени разлики " по редица въпроси, в това число и по този, касаещ цената, която би трябвало да заплати Обединеното кралство за идния бракоразвод със Съюза.

Подобни мнения пред Европейския парламент направи и президентът на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, като той също уточни, че към момента липсва забележителен прогрес в първия кръг от договарянията с Англия.

Знак за прогрес е нужен в три основни области, с цел да може да се премине към договаряния, касаещи постигането на съглашение за така наречен " временен интервал " и на договорка във връзка с бъдещото комерсиално партньорство, показаха във вторник двамата публични европейски представители. Юнкер и Барние обявиха, че към момента не са реализирани задачите, касаещи въпросите, свързани с Ирландия, с правата на жителите и диалозите по отношение на сметката по развода.

Мишел Барние означи, че речта на английския министър председател Тереза Мей преди време във Флоренция, Италия, е съдействала за прочут подтик на течащия спор, само че това към момента не е задоволително. Все още има съществени разлики, изключително във връзка с финансовото съглашение, акцентира той пред европейските депутати в Страсбург.

Манфред Вебер, който е началник на най-голямата партия в Европейския парламент - ЕНП пък съобщи, че " няма късмет " на този стадий договарянията с Англия да преминат към втора фаза. Той също по този начин прикани за оставката на английския външен министър Борис Джонсън, който е съдействал за ескалация на преговорния развой, провокирайки със своите изявления разпалени диспути и от двете договарящи страни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР