Главният изпълнителен директор на руският енергиен гигант Газпром Алексей Милер

...
Главният изпълнителен директор на руският енергиен гигант Газпром Алексей Милер
Коментари Харесай

Шефът на Газпром: Няма гаранции, че Европа ще преживее зимата

Главният изпълнителен шеф на съветският енергиен колос " Газпром " Алексей Милер предизвести Европа за следствията от отхвърли от съветски газ, заявявайки, че " никой не може да подсигурява ", че Европа ще оцелее през идната зима с актуалните равнища на природен газ в подземните складове , съобщи Ройтерс.

Според Милер газът в подземните складове на Германия ще стигне за сред 2 и 2,5 месеца.

Той също по този начин прикани за гаранции за по-нататъшната употреба на газопровода " Северен поток ".

" Европейският съюз и Германия би трябвало да дадат явен, явен политически отговор, че са заинтригувани и желаят тези тръбопроводни линии да бъдат възобновени, и да дадат гаранции ", сподели Милер по време на форума " Руска енергийна седмица " (Russia Energy Week).

Шефът на " Газпром " добави, че втората линия на " Северен поток 2 " също е била развалена при неотдавнашния случай, ориентиран към огромни съветски тръбопроводи, " само че несъмнено няма приключване на газ ".

Според него, за развалените тръбопроводи " Северен поток 1 и 2 " ще отнеме минимум една година, с цел да бъдат поправени, като Русия към момента не е получила достъп до зоната на вредите.

Милер повтори апела, насочен по-рано в сряда от съветския президент Владимир Путин, за европейски газов хъб в Турция.

Алексей Милер също по този начин означи, че " Газпром " може бързо да усили доставките си за азиатския пазар, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР