Главният държавен прокурор на Словения Драго Шкета подаде оставка два

...
Главният държавен прокурор на Словения Драго Шкета подаде оставка два
Коментари Харесай

Главният прокурор на Словения подаде оставка заради шофиране след употреба на алкохол

Главният държавен прокурор на Словения Драго Шкета подаде оставка два дни, откакто беше спрян от полицията и санкциониран за шофиране след приложимост на алкохол, заяви словенският уебсайт " Словения таймс ".

Шкета призна нарушаването и се извини.

Пред кореспонденти през вчерашния ден той сподели, че се е прибирал с кола от частно празненство  в събота вечер, когато е бил спрян от полицията покрай Марибор и е бил тестван за алкохол. Законовото ограничаване за алкохол при шофиране в Словения е до 0,24 мг алкохол на литър издишан въздух. Шкета посочи, че пробата му с дрегер е посочил 0,37 мг.

Той е уведомил министъра на правораздаването за обстановката още в събота, а в понеделник сутринта е подал оставката си до Държавния прокурорски съвет, ръководителя на Народното събрание и министъра на правораздаването.

Шкета сподели, че е предложил оставката си, тъй като постоянно е държал на високия морал измежду държавните чиновници.

Подадох оставката си, тъй като считам, че дейностите ми могат да навредят на положителното име на прокуратурата и държавните обвинители, сподели той.

Шкета, който е прекарал по-голямата част от кариерата си в прокуратурата, е основен прокурор на Словения от 2017 година и стартира нов шестгодишен мандат през май. Той бе единственият претендент за поста.

Главният прокурор на Словения се назначава от Народното събрание за период от 6 години по предложение на Държавния прокурорски съвет след мнение на държавното управление, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР