Гласуването за свалянето на Доналд Тръмп от поста беше от

...
Гласуването за свалянето на Доналд Тръмп от поста беше от
Коментари Харесай

The New York Times: Как да защитим Америка от следващия Доналд Тръмп?

Гласуването за свалянето на Доналд Тръмп от поста беше от решаващо значение, само че това няма да е задоволително, с цел да се избави. Това твърди политическият анализатор Брайън Гарстен в собствен разбор за авторитетното издание, отдаден на резултатите от.
Според създателя доста критици са употребявали думите „ властнически “ или „ фашистки “, с цел да опишат метода на политика на президента, " като че ли той е завоевател отвън нашия либерален метод на живот. Всъщност, господин Тръмп е създание, родено в нашия личен жанр на ръководство и затова е доста по-трудно да се защитим: Той е демагог, известен водач, който се храни с омразата към елитите, която естествено пораства в демократична почва. Почти сме не запомнили какъв брой постоянно се срещат такива същества в демокрациите, тъй като разчитаме на технология, предопределена да ги ограничи: Конституцията. Тя работи, като основава правила, които да следваме, само че и на по-дълбоко равнище, като образува нашето чувство за това, с което се гордеем и от какво се срамим в общия ни живот. Днес тази конституционна просвета съвсем се срина, а с нея и нашата отбрана против демагозите ", отбелязва Гарстен.
 Тръмп дефинира като „ страхотна вест ” тестванията на имунизацията на Pfizer Тръмп дефинира като „ страхотна вест ” тестванията на имунизацията на Pfizer
Американският президент Доналд Тръмп приветства " страхотната вест " в понеделник, че имунизацията, създадена взаимно от Pfizer и BioN...
По думите на анализатора през по-голямата част от историята на западната политическа мисъл писателите са се фокусирали върху демагогията единствено в подтекста на аргумента, че демокрацията е неприятна форма на ръководство. Аристократични критици като Тукидид и Платон са упреквали известните водачи, че уволняват специалисти, експлоатират бедните и напояват богатите, провокират фракционно принуждение и стартират непознати войни, с цел да отвлекат вниманието на популацията от техните тиранични трендове. Тъй като тези създатели считат, че е явно, че демокрациите са естествено място за размножаване на демагози, тяхната тактика за унищожаване на демагогията е да се поддържат други възможности на демократичното ръководство: Ако не харесвате вълци, не създавайте местообитание на вълци, написа още в разбора.
Гарстен продължава: " Създателите на нашата конституция не бяха удовлетворени от тази антидемократична позиция, само че бяха уверени, че демокрацията няма да работи добре - в случай че не откри способи да се лимитират демагозите. Те мислеха за конституирането си като за опит, с цел да видят дали могат да „ усъвършенстват и разширят “ демократичната воля, по думите на Мадисън, цивилизовайки неизбежния спор сред известните водачи и елити и насочвайки го към устойчива форма на политика. В момента опитът не съумява ".
" Езикът, който господин Тръмп употребява, готовността му да наскърбява, отводът му да следва общоприетите конвенции на учтивото общество или честността - грубостта му - не е незадълбочено странично шоу. Това е определящата му линия, както укор към опита на Мадисън, по този начин и проява, че той е демагог. 
Потърсете общата нишка в другояче несвързаните му дейности: Свързването на елементарни имигранти с изнасилвачи и убийци не беше належащо, с цел да се показва ангажираност за понижаване на престъпността или избавяне на американски работни места; това беше метод да се покаже, че той ще каже това, което другите не биха артикулирали. Скъсването на маска на балкона на Белия дом не оказа помощ на икономиката; това беше декларация за самостоятелност от ръководството на специалисти. Тролиране на медиите дали да се одобряват резултатите от изборите; отвод да предложи по заповед на публицист нужното изказване, противопоставящо се на белите националисти; и отказвайки да се извини, като че ли отстъпването би компрометирало правилата му - това са позиции, чиято същина не трябва да се подценява, и аз ги намирам за морално ужасяващи - само че ние разбираме фундаменталната политическа динамичност по-добре, когато се фокусираме по-малко върху тяхното наличие и повече върху тяхната мотивация: Той е решен да покаже, че няма да бъде компрометиран ", разяснява политическият анализатор на американския вестник.
 Мелания - идната загуба на Тръмп? Мелания - идната загуба на Тръмп?
Първата дама на Съединени американски щати Мелания Тръмп чака с неспокойствие края на президентските компетенции на брачна половинка си, с цел да подаде заявление за бракоразвод...
Според създателя " да си позволиш да бъдеш компрометиран, значи да признаеш, че си зависещ и ръководен от арбитрите на обществото за това, което е задоволително. Демагозите по предписание упорстват, че няма да бъдат ръководени по този начин; това е част от тяхната демократична прелест. Срамът е ограничаване, както и оскърблението на свободата. Срамът осъжда от морална висота, както и оскърблението на равенството. Демагогът следва тези обеднели разбирания за независимост и тъждество и заключава, че конвенциите и законите са за издънки. Част от пагубното му въздействие е да убеди даже съперниците си, че моралните и конституционните угризения са форми на уязвимост. 
Слабостта на демагога се крие във обстоятелството, че множеството хора, даже множеството от неговите поддръжници, са склонни да живеят съгласно конвенциите, които той презира. Той се нуждае от тяхната поддръжка и жадува за тяхното боготворене, което го прави подвластен от хората, с които се държи пренебрежително - в тази ситуация, от евангелистите до крайградските дами. Както в неговата безсрамност, по този начин и в политическата алтернатива, която основава, можем да забележим какъв брой добре този президент се вписва в класическия демагогичен вид ", счита Брайън Гарстен.
" Откъде знаете по кое време обществото е на път да се разпадне? Каквато и история да разкажем за предишното, работата пред нас остава. Можем да стартираме с коригиране на частите от конституционната конструкция, които трябваше да изолират нашите водачи от изкушението да бъдат демагози и да им дадем тласък да поемат отговорност за дълготрайните резултати. Конституционните основатели се надяваха, че разпределянето на властта сред щатите, насочването на политическата упоритост към офиси с ясно лимитирани, само че припокриващи се пълномощия, опазване на продължителността на сената и продължителността на мандатите на сенаторите и пречистване на президентските избори посредством законодателните органи на щатите ще помогне да се сдържа демагогията. Политическите партии и медийната регулаторна среда също се нуждаят от промяна - само че при създаването на тактики би трябвало да мислим освен за неприкритост, само че и за това по какъв начин да създадем условия, при които ние, хората, сме най-склонни да се противопоставяме на демагогическите апели и да вършим всичко допустимо те да бъдат ограничавани.
Със съкращения. Целия материал може да прочетете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР