Гласувах убедено против този инструмент на джендър пропагандата, наречен Истанбулска

...
Гласувах убедено против този инструмент на джендър пропагандата, наречен Истанбулска
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Гласувах убедено против Истанбулската конвенция

Гласувах уверено срещу този инструмент на джендър пропагандата, наименуван Истанбулска спогодба, единствен от българските представители в Европейския парламент “, съобщи евродепутатът и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, представен от пресцентъра на партията.

С огромно болшинство Европейският парламент поддържа през днешния ден въвеждането в Европейския съюз на Истанбулската спогодба. Препоръката бе утвърдена с две обособени гласувания с над 450 гласа от към 600 взели участие евродепутати. Предвижда се след днешното решение Съветът на Европейски Съюз също да гласоподава. Процедурата изисква постигането на квалифицирано болшинство, а не на единогласие измежду страните от Европейски Съюз.

„ Насилието над дами и деца е закононарушение и като такова би трябвало да бъде преследвано, осъждано и наказвано! Но Истанбулската спогодба не е документът, който ще защищава. Тя има надалеч по-различни цели “, написа евродепутатът Ангел Джамбазки във Facebook във връзка днешното гласоподаване в Екологичен потенциал.

Той счита, че това е агитационен инструмент на „ джендър идеологията “ и прокарва политика, която е в прорез с ползите на дамите. Според Джамбазки самият документ изрично опонира на фамилните полезности и на основите, върху които са построени европейските общества.

От Вътрешна македонска революционна организация напомнят, че българският Конституционен съд се е произнесъл по въпроса с приемането на Истанбулската спогодба. Според окончателното мнение на съда този документ застъпва правни концепции, свързани с понятието „ пол “, които са несъвместими с съществени правила на българската Конституция, показват от партията.

Присъединяването на Европейски Съюз към Истанбулската спогодба не освобождава страните членки от задължението да я ратифицират сами, обявиха неведнъж членовете на Екологичен потенциал, като приканиха останалите шест страни – България, Чехия, Унгария, Латвия, Литва и Словакия – да ратифицират Конвенцията неотложно, с цел да могат да пазят дамите в цялостния обсег на плануваното в Конвенцията, се показва в прессъобщение на Европейския парламент.

Етикети: Ангел ДжамбазкиИстанбулската конвенция
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР