Гласоподавателите в американския щат Вермонт, където са силни позициите на

...
Гласоподавателите в американския щат Вермонт, където са силни позициите на
Коментари Харесай

Някои от по-интересните победители на междинните избори в САЩ

Гласоподавателите в американския щат Вермонт, където са мощни позициите на демократите, избраха за собствен губернатор републиканеца Фил Скот, на който дадоха четвърти следващ мандат, съобщи Асошиейтед прес. Въпреки че е републиканец Скот постоянно подлага на критика някогашния президент Доналд Тръмп и на изборите през 2020 година гласоподава за сегашния президент Джо Байдън. Той постоянно е даван за образец за републиканец, който не е част от фракцията " Направете Америка още веднъж велика ", почнала да завладява партията през последните години.

Републиканецът Крис Сунуну победи демократът Том Шърмън и стана едвам вторият губернатор в историята на Ню Хемпшър, спечелил четвърти мандат. След като беше подложен на мощен напън да се кандидатира за Сената, предходната година Сунуну шокира мнозина, когато вместо това реши да се кандидатира за още един двугодишен губернаторски мандат. Той съобщи, че бавният ритъм на политическата работа във Вашингтон не му подхожда и той счита, че може да окаже по-силно и непосредствено влияние като губернатор, а не като сенатор.

Губернаторката на Алабама Кей Айви завоюва втори мандат, побеждавайки демократката Йоланда Флауърс, която беше първата чернокожа жена, спечелила номинация в щата на една от двете огромни партии. Въпреки че кандидатурата на Флауърс беше забавна от историческа позиция, тя не представляваше сериозна опасност за контрола на републиканците в Алабама – щат, в който белите консервативни гласоподаватели са болшинство.

Демократът Джош Шапиро завоюва изборите за губернатор в Пенсилвания и ще ръководи през идващите четири години в щат, считан за решаващо полесражение при президентските избори. Той водеше в социологическите изследвания пред претендента на републиканците Дъг Мастриано през цялото време на предизборната акция и стана първият губернатор, определен да наследи представител на своята партия от 1966 година.

Мастриано към този момент не е признал провалянето си обществено. В тирада пред свои последователи той им сподели да изчакат, до момента в който бъде преброен всеки един глас, и съобщи, че ще почете решението на хората в Пенсилвания. Относително нов участник в политиката, Мастриано е ревнив съдружник на Тръмп и демократите го упрекнаха, че от губернаторския си пост се приготвя да подкопае идващите избори за президент. В неговата предизборна акция взеха присъединяване доста крайнодесни фигури, в това число пропагандисти, теоретици на конспирацията, отричащи изборите, самопровъзгласили се пророци и християнски националисти.

Губернаторът на Джорджия Брайън Кемп за повторно победи демократката Стейси Абрамс и резервира контрола на републиканците над щат, в който борбата за гласоподаватели сред двете американски партии е една от най-оспорваните. Доведе до следващо проваляне и на считаната за звезда на демократите на национално равнище Абрамс.

Кемп завоюва макар офанзивите от страна на някогашния президент Доналд Тръмп, който го упрекна, че не е направил задоволително с цел да му обезпечи успеха в президентските избори през 2020 година. Абрамс си завоюва известност на национално равнище след предходната си загуба от Кемп през 2018 година. Това ѝ разреши да натрупа доста персонално благосъстояние с помощта на голям брой участия в мероприятия на демократите и покупко-продажби за книги. Тя даже беше считана за един от вероятните претенденти на президентските избори. Въпреки това финансовото ѝ преимущество се оказа незадоволително и Кемп водеше в социологическите изследвания през цялата конкуренция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР