Гласът на Капитал Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в

...
Гласът на Капитал Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в
Коментари Харесай

Подкаст | Ще превземе ли AI образованието със Зорница Йорданова в Академичен Капитал

Гласът на Капитал

„ Гласът на Капитал “ е седмичен подкаст, в който публицистите описват най-важната история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор.
Your browser does not support the audio element.
Мина малко повече от година, откогато ChatGPT може да се употребява всеобщо, и без изненада възпитаници и студенти бяха измежду първите, които го интегрираха в всекидневието си - към една трета от всички студенти в Съединени американски щати употребяват ChatGPT , а от тях 46% го вършат съвсем всеки ден.

Още предходната есен доцент Зорница Йорданова, която преподава " Иновейшън мениджмънт и цифровизация " в УНСС, подхваща ексцентричен способ на образование, с който цели да предотврати злоупотреби с технологията - отстранява курсовата работа като задание в класовете си и сама вкарва потреблението на ChatGPT.

В епизода на " Академичен Капитал " ще чуете:
Реклама
Как изкуственият разсъдък подкрепя студентите, а и преподавателите? Какво е бъдещето на образованието? Как може да се контролира използването на AI? Какви неточности е кадърен да допусне ChatGPT? Какви качества ще би трябвало да имат студентите, с цел да намират сполучливо работа след университета?

Видеосрещите с сполучливи български експерти са част от " Академичен Капитал ", който предлага на младежите и представители на университетските общности преференциален достъп до наличието на най-влиятелната бизнес и икономическа медиа в България и спомагателни артикули като регулярен информативен бюлетин, наличие на профилирани бизнес събития и други
Свързани публикации Microsoft ще има роля на наблюдаващ в новия ръб на OpenAI 4 декември 2023, 09:27 Реклами на Гугъл се появяват в глобени уеб сайтове 3 декември 2023, 11:57 Рохит Чаухан, Mastercard: Ако мислите на дребно, ще вършиме дребни неща с AI 30 ноември 2023, 11:32 Претендентите за AI чипове се изправят пред съществени проблеми 30 ноември 2023, 09:17
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР