Гладихте любимата си рокля, когато куриерът звънна на вратата и

...
Гладихте любимата си рокля, когато куриерът звънна на вратата и
Коментари Харесай

Помощ! Изгорих любимата си рокля. Трикове за удължаване живота на дрехата

Гладихте обичаната си рокля, когато куриерът звънна на вратата и в този момент стопено парче плат е унищожило ютията ви, а вие тъжно гледате през голямата дупка в дрехата ви и единствената  ви мисъл е, че ще би трябвало да се разделите с нея? Не се отчайвайте. Със умелост и въображение може да я спасите и даже да ѝ придадете нов сексапил, правейки я по-интересен и ексцентричен модел, с нашите препоръки.
Ясно е, че не бихте могли просто да зашиете плат върху дупката. На помощ в обстановката идват кинкалериите. В тях ще откриете голямо многообразие от дизайнерски украси от плат, органза, дантела, шифон, вълна с разнообразни размери и форми.
Ако роклята е сантиментална, потърсете цвете от подобаващ за нея плат. То ще прикрие дефекта и ще го трансформира в резултат. Ако дупката е на яката, имайте поради, че може да намерите очарователна преносима яка или охолно жабо, с които да заличите дефекта и да предадете нов жанр на дрехата. Дупка на ръкава може да прикриете с  емблема, като разнообразието е пословично – от закачливи герои до етно бродерии.
Проявете креативност и ексцентричен метод, с цел да се сдобиете с неповторим модел. Тези средства ще спасят и удължат живота на всяка дреха без значение дали дефектът е дупка от ютия,  цигара или леке, което не може да отстраните макар напъните. С разнообразни шевици, сатенени ленти, панделки, копчета, яки и други творения от плат може да съживите и придадете нов тип на всяка остаряла дреха,  която няма недостатък, само че типа ѝ ви отегчава или е леко демодиран.
Ако ситуацията не е толкоз тежко и платът към момента е върху роклята ви, само че е изгорял, може да изпробвате следните препоръки, с цел да поправите вредата:           
- Водородният пероксид, нанесен върху леке от ютия върху бели облекла, е избавление за тях. Оставете ги да изсъхнат на слънце.
- От вискоза следите от ютия се отстраняват с денатуриран алкохол.
- Ленена дреха с леке от ютия може да спасите, като потопите за най-малко 8 часа в примес от кисело мляко и вода.
- Кислородна вода 1%, нанесена деликатно върху мрачно леке от изгорено върху цветни тъкани, ще го изсветли и ще поправи вредата.
- Блясъкът, породен от прекомерно мощна ютия върху черни облекла, може да изчистите с лимонен сок и пезма.
Възможностите са безкрайни. Единственото ограничаване е вашето въображение. Превърнете се в дизайнер на своята рокля и сътворете от дефекта резултат.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР