Гигантски надуваем балон, който изобразява президента на САЩ като нацупено

...
Гигантски надуваем балон, който изобразява президента на САЩ като нацупено
Коментари Харесай

Балон нацупеното бебе Тръмп ще полети над британския парламент

Гигантски надуваем балон, който изобразява президента на Съединени американски щати като нацупено бебе с памперс, ще се рее над английския парламент в Лондон през днешния ден преди упования максимален митинг в английската столица против задграничен водач.

Високият шест метра балон ще полети над площада пред Народното събрание за два часа от 9 ч. по Гринуич, когато се чака Тръмп да води диалози с напускащата поста си министър председател на Англия Тереза Мей покрай Даунинг стрийт.

Тръмп и брачната половинка му Мелания дойдоха през вчерашния ден на тридневна държавна аудиенция - съпроводено с помпозност събитие, което включи прием в Бъкингамския замък нощес.

" Изпращаме доста ясно обръщение за взаимност към засегнатите от жалката му политика и споделяме високо и ясно, че американският президент не заслужава тържествено посрещане ", сподели Аджуб Фараджи, един от уредниците на проявата с балона.

В центъра на Лондон водачът на английската опозиционна Лейбъристка партия ще се причисли към десетките хиляди протестиращи в " Карнавал на съпротивата " в израз на противоречие с президента.

Джереми Корбин, който ще приказва на демонстрацията, откакто не отиде на снощния прием в Бъкингамския замък, сподели, че това е " опция да се покаже взаимност с тези, които той нападна в Америка, по света и в личната ни страна ".

Сред участниците ще бъдат природозащитници, деятели против расизма и бранители на правата на дамите.

Полицията ще затвори улицата, водеща до Даунинг стрийт, с цел да отбрани президента и фамилията му.

Във Англия наложената от Тръмп възбрана за пътешестване до Съединени американски щати на жителите на няколко най-вече мюсюлмански страни, решението да изтегли Америка от световното съглашение за климата и рецензията му към английски политици способстваха за активизиране на опозиция против него.

Държавната вечеря, дадена в чест на президента, беше бойкотирана от няколко депутати, в това число от водача на английските Либерални демократи, от Корбин и от други високопоставени представители на лейбъристите.

Привържениците на американския президент споделиха, че е обидно да се бойкотира водачът на най-близкия съдружник на Англия. Но стачкуващите получиха тактическа поддръжка от лондонския кмет Садик Хан, който неведнъж е влизал в дискусия с президента и който даде позволение за стартирането на балона.

Тръмп назова кмета " цялостен несретник " малко преди да дойде във Англия и в предишното го е упреквал, че не е съумял да направи задоволително, с цел да предотврати смъртоносните терористични офанзиви в Лондон.

Пищно посрещане и митинги

Тръмп сподели, че е " обичан " във Англия макар митингите. Той съобщи, че е по-близък с Лондон спрямо всеки различен американски водач, като посочи шотландските корени на майка си и двете стадиони за голф, които има в страната.

" Не виждам кой американски президент е бил в миналото по-близък с вашата велика страна ", сподели той в изявление за в. " Сън " и добави: " Смятам, че в действителност съм - и уповавам се - в действителност съм обичан във Англия. Определено одобрявам Англия ".

Очаква се митингите да се разраснат по-късно денем, когато стачкуващите стартират да се събират на площад " Трафалгар " от 10 ч. по Гринуич. Те ще дойдат по крайбрежната улица, с цел да стигнат площада пред Народното събрание след обед, защото полицията е затворила южната част на подстъпите към постройките на английското държавно управление в " Уайтхол ".

Протестиращи от цяла Англия ще дойдат в Лондон, с цел да се причислят към демонстрациите. Други митинги против визитата на Тръмп са планувани в още 14 огромни и дребни английски града.

Предишната аудиенция на Тръмп през юли м.г. струваше на полицията повече от 14,2 млн. лири. Тогава 10 000 полицейски чиновници бяха ситуирани из цяла Англия.

Скот Лукас професор по интернационалните и американски проучвания в Университета в Бирмингам сподели, че други американски президенти като Роналд Рейгън и Джордж Буш наследник също се били посрещани с огромни митинги във Англия.

Той сподели, че митингите нормално са по-големи против американските президенти спрямо водачите на други страни като Китай и Саудитска Арабия, тъй като двете страни са исторически съдружници.

" Америка е наш другар и би трябвало да можеш да приказваш с приятелите си по избран метод ", сподели Лукас и добави: " Обикновено си по-загрижен за някой от твоето семейство, за твоя комшия на улицата, в сравнение с за някой от прилежащото село или град ".

Андрю Макаскил от Ройтерс  / Българска телеграфна агенция
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР