Гигантски флагове бяха окачени на един от мостовете в Истанбул

...
Гигантски флагове бяха окачени на един от мостовете в Истанбул
Коментари Харесай

Гигантски флагове бяха окачени на един от мостовете в Истанбул по повод шестата годишнина от неуспешния пуч

Гигантски знамена бяха окачени на един от мостовете в Истанбул във връзка шестата годишнина от несполучливия пуч, съобщи държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Флаговете бяха окачени през днешния ден на гала, проведена от валийството на Истанбул и от Асоциацията " 15 юли ". Освен турския байрак, на моста бяха окачени и флагове, на които е написано " За любовта към родината и народа ".

По време на церемонията ръководителят на Асоциацията " 15 юли " Исмаил Хаккъ Турунч съобщи, че в нощта на опита за прелом на 15 юли хората са пристигнали на моста " с обич към родината " и с турски знамена и са се противопоставили твърдо на пуча.

Точно на моста на мъчениците от 15 юли предателите от една страна и героите от друга се изправиха едни против други. Въпреки че в ръцете на предателите имаше оръжия, голям брой хора пристигнаха на моста. Имаше хора от всички възрастови групи, които не се опасяваха от бомбите. Тук е написана героична епопея. Изминаха шест години, само че даже и да минат 60 години, поколенията след нас няма да не помнят тези герои. Винаги ще ги помним и почитаме, сподели Турунч.

На днешната гала участваха близки и родственици на починалите при опита за прелом.

На 15 юли 2016 година група турски военни провеждат прелом в опит да смъкват от власт президента Реджеп Тайип Ердоган. Около 250 души починаха, а над 2000 бяха ранени. По апел на Ердоган милиони турски жители излязоха на улиците, с цел да се борят с пучистите.

Анкара упреква живеещия в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен и неговото придвижване ФЕТО - Фетхуллахистката терористична организация, за организирането на опита за прелом.

С президентски декрет 15 юли бе разгласен за формален празник на Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР