Гигантска медуза, която е с големина 1.5 метра, е намерена

...
Гигантска медуза, която е с големина 1.5 метра, е намерена
Коментари Харесай

Медуза гигант шашна жителите на Тасмания

Гигантска медуза, която е с величина 1.5 метра, е открита на брега на остров Тасмания. Медузата е открита от плажуващо семейство на плаж южно от Хобърт. Предполага се, че морският жител в действителност е от типа лъвска грива.

Доктор Лиза-Ан Гершуин твърди, че учените знаят за съществуването на тези медузи от известно време, само че за момента не са класифицирани. Доктор Гершуин работи в австралийската организация CSIRO.

На пръв взор поради гигантските си размери морският жител наподобява в действителност доста заплашителен, само че в действителност не е – медузата не е отровна и рискова за индивида, разясняват експертите. Въпреки това предизвестяват, че може да жили.

И въпреки гигантската медуза да е известна на учените, те към момента не знаят съвсем нищо за нея. Доктор Гершуин, която учи медузите от двадесет години, се надява, че благодарение на този открит образец към този момент ще могат да разучат типа лъвска грива по-добре.

Известно е, че медузите от този тип могат да доближат величина до два метра в диаметър. Гершуин твърди още, че тази медуза се подрежда измежду най-големите, които е имала опцията да види и добави, че има такива, които доближават до три метра.

Всъщност най-голямата медуза от типа лъвска грива, която е била виждана в Арктика, е била с диаметър три метра.

Учените разполагат с много материал от медузата, който могат да изследват деликатно и да открият повече информация за нея, както и да я класифицират.

Специалистите се надяват да съумеят да схванат най-малко съществени неща за медузата – свързани с нейния натурален хабитат, с метода ѝ на хранене, дишане и голям брой други въпроси, които би трябвало да се изяснят.

Учените имат няколко догатки по въпроса за какво медузата се я повила. Възможно е да е била провокирана от топлото време, замърсяването и киселинността на океана, измененията в климата, риболова и други.

Специалистите настояват, че са следили съществено разпространяване на големи медузи в тази част на водите на Тасмания, седмици преди медузата да се появи на брега.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР