Гигантът в областта на социалните мрежи Mета претърпя необичаен срив

...
Гигантът в областта на социалните мрежи Mета претърпя необичаен срив
Коментари Харесай

Мета преодоля глобалния срив на Фейсбук и Инстаграм

Гигантът в региона на обществените мрежи Mета претърпя необикновен срив на няколко от своите платформи, засягайки Facebook, Инстаграм и Месинджър, само че той завърши малко откакто започнаха да се появяват известия от консуматори, съобщи Агенция Франс Прес.

" По-рано през днешния ден механически проблем попречи на потребителите да получат достъп до някои от нашите услуги. Решихме този проблем допустимо най-бързо за всички наранени и се извиняваме за породеното стеснение ", съобщи представителят на групата Анди Стоун в X, по-малко от час откакто удостовери спирането.

Downdetector, който следи техническите проблеми на цифровите платформи, записва до 580 000 потребителски отчета за Facebook в международен мащаб и до 92 000 за Инстаграм към 15:30 ч. по Гринуич.

" Наясно сме с проблем, който визира връзката с Facebook. Инженерните ни екипи работят интензивно, с цел да разрешат казуса допустимо най-бързо. " - съобщи калифорнийската група на своя уеб страница, като се базира на вероятни оперативни проблеми.

Близо 4 милиарда души употребяват най-малко една от платформите на групата (Фейсбук, Инстаграм, Месинджър, УатсАп) всеки месец.

В X спирането на работата на Мета провокира доста прояви на подигравка.

" Ако четете това, то е, тъй като нашите сървъри работят ", пошегува се притежателят на X Илън Мъск, а в акаунта на платформата беше оповестено: " Знаем за какво всички вие сте тук сега. "

" О, Боже мой, Facebook не работи, къде ще намеря дажбата си от изображения, генерирани от изкуствен интелект, с милиони лайкове, и мнения от „ буумъри “, които мислят, че това са същински фотоси? " - написа Ноа Джансиракуза, професор по математика в университета " Бентли ".

Сривът се случи по време на " Супер вторника " - решаващата дата в американския календар на първичните избори, когато гласоподавателите в 15 щата и една територия избират своите демократични и републикански претенденти за президентските избори. Тази година то би трябвало да удостовери неумолимостта на дуела Тръмп-Байдън през ноември.

Платформите постоянно са наранени от моментни сривове, само че тези в по-голям мащаб припомнят за смисъла, което са придобили в всекидневието.

УотсАп, извънредно известната услуга за изпращане на известия, закупена от Facebook през 2014 година за повече от 19 милиарда $, претърпя огромен срив през октомври 2022 година

През миналата година, също през октомври, четирите услуги на групата претърпяха невиждан срив: Само за един час Downdetector записва повече от 5,6 милиона известия от целия свят.

Инцидентът потопи компанията на Марк Зукърбърг в двойна рецесия, в миг, когато тя към този момент беше изправена пред разкритията на информатора Франсис Хауген, някогашен инженер, който упрекна групата, че слага " облагите " пред сигурността на потребителите. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР