Гейовете в Шри Ланка могат да си отдъхнат - еднополовият

...
Гейовете в Шри Ланка могат да си отдъхнат - еднополовият
Коментари Харесай

Легализират хомосекса в Шри Ланка

Гейовете в Шри Ланка могат да си отдъхнат - еднополовият секс на острова към този момент няма да е закононарушение.

Още през септември депутатът Премнат С. Долаватте показа законопроект в Народното събрание на страната, според който раздели 365 и 365А от Наказателния кодекс на Шри Ланка от 1883 година ще бъдат променени, с цел да се узакони половата интензивност сред пълнолетни лица от един и същи пол по взаимно единодушие.

Понастоящем законът на страната датира от колониалната ера и класифицира еднополовите връзки като такива „ срещу природата “.

Ако бъде прието за отговорно, лицето може да бъде наказано на до 10 години затвор и санкция.

Малко след представянето на законопроекта президентът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе заяви, че държавното управление няма да предприеме дейности за блокирането му. Политикът обаче добави, че законопроектът би трябвало да получи поддръжка, преди да бъде импортиран за законодателни промени.

След месеци работа от страна на депутатите по законопроекта държавното управление на страната разгласи, че ще спомага с декриминализирането на еднополовите връзки. В изявление за шриланкийския вестник The Daily Morning министърът на външните работи Али Сабри потвърди новината.

Въпреки че еднополовите връзки към този момент не се класифицират като закононарушение, Сабри означи, че всеобхватната промяна на Наказателния кодекс няма да включва легализирането на еднополовите бракове.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР