Германското тунинг ателие IMSA представи собствен суперкар, базиран на Mercedes-AMG

...
Германското тунинг ателие IMSA представи собствен суперкар, базиран на Mercedes-AMG
Коментари Харесай

860 к.с. за Mercedes-AMG GT от IMSA

Германското тунинг ателие IMSA показа личен суперкар, основан на Mercedes-AMG GT S. Свръхспортното купе се споделя RXR One Super Gran Turismo и разполага с мотор, мощността на който е 860 конски сили. Оригиналните каросерийни панели са сменени с олекотени такива, направени от карбонови сплави. Автомобилът ще бъде създаден в лимитирана серия, само че точната и численост не се показва.



Двигателят на RXR One е четирилитровият битурбо осмак от AMG GT S, само че разполага с ковани бутала и мощно модифицирани турбокомпресори. Налични са и нови всмукателна и изпускателна системи, както и друг интеркулер. Интерес съставляват и 20-цоловите ковани джанти, които са "обути " с високоскоростни нископрофилни гуми с размер 305 мм начело и 315 - откъм гърба. В резултат на тези доработки мощността се усилва от 522 до 860 конски сили, а оптималният въртящ миг е 1 000 Нм. Динамичните характерности не са известни все още.



Тунингованият суперкар е оборудван с така наречен вътрешен ролбар за сигурност, както и с карбон-керамични спирачки. Роботизираната скоростна кутия също е съществено модифицирана, с цел да може да устоя на чудовищния въртящ миг. Цялостното олекотяване на колата води до намаляване на масата с цели 300 кг спрямо тежестта на GT S. Така се получава мощ от 663 конски сили на звук, което е сравнимо със съотношението мощност/маса при хиперкара Bugatti Veyron Super Sport.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР