Германското промишлено производство спада с повече от очакваното през юни,

...
Германското промишлено производство спада с повече от очакваното през юни,
Коментари Харесай

Промишленото производство в Германия спада 2 пъти повече от очакваното

Германското промишлено произвеждане спада с повече от предстоящото през юни, което допуска, че фабриките в най-голямата стопанска система на Европа завършват второто тримесечие на по-слаба основа, написа Reuters.

Промишленото произвеждане понижава с 0.9%, надхвърляйки съвсем двойно упования спад от 0.5%. Това се случи след намаляване от 2.4% през май, демонстрират данните на немското министерството на стопанската система.

През интервала април-юни промишленото произвеждане нараства с 0.4% на тримесечна база, прибавят от ведомството.

 Лошите вести за немската промишленост не престават
Лошите вести за немската промишленост не престават

Слабият напредък, комбиниран с нестабилните поръчки и експорт, може да накарат ЕЦБ да резервира тласъците

" Това не е превъзходен резултат, само че може да е още по-лошо. За разлика от първото тримесечие, промишленото произвеждане поддържа растежа през второто тримесечие ", показва икономистът на банката Bankhaus Lampe Александър Крюгер.

Разбивката по браншове демонстрира, че производството понижава с 0.8%, а строителството спада с 3.2% през юни. Производството на сила скача с 2.9%.

Федералната статистическа работа ще разгласява предварителните данни за растежа на брутния вътрешен артикул (БВП) за второто тримесечие идващия вторник.

 Бундесбанк: Най-голямата европейска стопанска система възвръща инерцията си
Бундесбанк: Най-голямата европейска стопанска система възвръща инерцията си

След спад през първите три месеца на годината

Анализатори, интервюирани от Reuters, oчакват тримесечният ритъм на напредък на Германия да се повиши до 0.4% от регистрираните 0.3% през първите 3 месеца на годината.

Сезонно поправеният експорт на страната не се трансформира през юни, до момента в който вносът нараства 1.2%, демонстрират формалните данни.

Сезонно поправеният търговски остатък се свива до 19.3 милиарда евро от ревизираните нагоре 20.4 милиарда евро през май.

През първата половина на годината комерсиалният остатък остава съвсем неизменен - 121.5 милиарда евро по отношение на 121.3 милиарда евро през първите 6 месеца на миналата година, демонстрират некоригираните данни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР