Германското правителство ще национализира дъщерното дружество на Газпром в Германия,

...
Германското правителство ще национализира дъщерното дружество на Газпром в Германия,
Коментари Харесай

Германия национализира дъщерната компания на Газпром в страната

Германското държавно управление ще национализира дъщерното сдружение на Газпром в Германия, като то ще бъде сложено краткотрайно под контрола на федералния енергиен регулатор. Това заяви икономическият министър Роберт Хабек, откакто предходната седмица съветският газов тръст ненадейно съобщи, че се отдръпва от Газпром Германия.

Министерството на стопанската система в Берлин аргументира необикновената си стъпка с неразбираемите правни връзки в газовия снабдител, предава Ройтерс.

Германският енергиен регулатор ще е настойник на Газпром Германия до 30 септември.

Правителството прави нужното, с цел да подсигурява сигурността на газовите доставки в Германия, в това число и да отбрани енергийната инфраструктура в страната от решения на Кремъл, съобщи Хабек.

Газпром Германия управлява значими инфраструктурни уреди в страната които са от основно значение за газовите доставки. Подчиняването на сдружението на държавния регулатор е в полза на обществото и е належащо за подсигуряване на доставките.

В петък Газпром съобщи, че се разделя с немската си дъщерна компания, само че към момента не е ясно кой ще я поеме. Германия обаче изпревари събитията, поставяйки я под собствен надзор.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР