Германското правителство реши да удължи попечителството на бившето германско подразделение

...
Германското правителство реши да удължи попечителството на бившето германско подразделение
Коментари Харесай

Германия с ключов ход по отношение на Gazprom Germania

Германското държавно управление реши да удължи попечителството на бившето немско поделение на „ Газпром “ –Gazprom Germania Gmbh и да даде на компанията заем, с цел да избегне банкрут, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

По-рано медиите оповестиха, че немските управляващи се готвят да подхващат сходни ограничения. „ За да подсигурява сигурността на доставките на Германия, държавното управление ще обезпечи дълготрайното ръководство на настойничество на Gazprom Germania и ще отбрани компанията от банкрут, която е в неволя заради съветските наказания. С тази стъпка държавното управление резервира въздействие върху това част от сериозната енергийна инфраструктура и предотвратява заканите за енергийната сигурност “, се споделя в прессъобщение на държавното управление от кабинета.

По-рано се предполагаше, че попечителството на сдружението ще продължи до септември 2022 година с вероятно удължение. Сега държавното управление публично удължи външното ръководство с опция за неведнъж удължение на мандата си в сходство с неотдавна признатите промени в Закона за енергийна сигурност.

Отпускането на заем посредством Банката за възобновяване (KfW) ще предотврати " каскаден резултат " на енергийния пазар, когато банкрутът на едно сдружение може да засегне останалата част от сектора. Привлечените средства ще бъдат употребявани за поддържане на ликвидност и закупуване на газ, като държавното управление категорично акцентира, че подсигурява, че заемните средства " няма да отидат в Русия ", а ще бъдат употребявани единствено за подкрепяне на активността на предприятието. Правителството изследва опцията за превръщане на отпуснатия на сдружението заем в дял от капитала на сдружението в бъдеще.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР