Германското правителство повиши своите прогнози за растежа на водещата европейска

...
Германското правителство повиши своите прогнози за растежа на водещата европейска
Коментари Харесай

Германските власти повишиха прогнозата за растежа на БВП през 2021 г. до 3,5%



Германското държавно управление увеличи своите прогнози за растежа на водещата европейска стопанска система през тази година до 3,5% от предходна оценка за покачване с 3,0% макар свиването на Брутният вътрешен продукт с към 1,7% през първото тримесечие, защото чака разноските на семействата да подкрепят възобновяване след унищожаване на актуалните ограничавания, свързани с коронавирусната пандемия.

Това разгласи във вторник икономическият министър Петер Алтамайер, съобщи Ройтерс.

Понастоящем Германия продължава да се мъчи да ограничи нападателната трета вълна от Covid инфекции, като напъните са усложнени от по-заразния вид B117, открит за първи път във Англия, и от релативно бавния развой на коронаврусна имунизация.

Представяйки държавните осъвременени стопански прогнози, Петер Алтмайер сподели, че Белин чака брутният вътрешен артикул да нарасне с 3,6% през идната година, което да разреши на немската стопанска система да се завърне към своето предпандемично равнище най-късно през 2022 година

 Петер Алтмайер, министър на стопанската система на Германия

" Днешните пролетни прогнози са окуражителни макар актуалната сериозна обстановка с коронавирусната зараза ", уточни той.

Ден по-рано икономическият институт, само че в това време беше маркирано, че третата вълна на пандемията и проблемите с доставките на редица значими промишлени съставни елементи задържат възобновяване и потискат бизнес вероятностите в Германия.

Запитан какво въздействие върху икономическия напредък през тази година ще окаже дефицитът на софтуерни чипове и друга полупроводникова техника, Петер Алтмайер отговори, че отрицателното влияние е мъчно да се пресметна на този стадий.

Няколко немски компании към този момент предизвестиха, че проблемите с доставките на процесори и на други съставни елементи ще доведат до по-слабо от предстоящото произвеждане през второто тримесечие.

Очаква се лимитираното предложение на междинни артикули в производството и цялостното икономическо възобновяване да покачат ценовия напън в Германия, като държавното управление към този момент предвижда, че потребителската инфалция ще сочи до 2,2% през тази година и ще отслабен до 1,5% през 2022 година

Икономическият министър също по този начин сподели, че управляващите би трябвало да могат да отстранен множеството Covid ограничавания с приближаване на лятото.

Алтмайер приветства икономическата политика на Германия, като съобщи, че досега близо 100 милиарда евро са били разпределени като икономическа помощ, като 15 милиарда евро са изплатени под формата на безплатни средства, пределяйки като сполучливи напъните за икономическо възобновяване.

Правителството има предпочитание на помогне на фирмите да овладеят прехода към въглеродно неутрална стопанска система и е готово да приспособи законодателството в тандем с Европейския съюз, за ​​да поддържа вложенията, да помогне за трансформирането на стоманодобивната индустрия и на други браншове, означи Алтмайер.

Той сподели още, че държавното управление поддържа с 3 милиарда евро развиването на индустриални мощности за акумулаторни кафези за електрически транспортни средства, което би трябвало да помогне на Германия да форсира напъните си за понижаване на въглеродните излъчвания в превоза.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР