Германското правителство е поискало от законодателите да одобрят авансово плащане

...
Германското правителство е поискало от законодателите да одобрят авансово плащане
Коментари Харесай

Германия инвестира 4 млрд. евро в противовъздушна отбрана

Германското държавно управление е поискало от законодателите да одобрят предплатено заплащане за закупуването на комплицираната система за противовъздушна защита „ Стрела 3 (Arrow 3) “ от Израел за близо четири милиарда евро, съобщи Агенция Франс Прес.


Системата „ Стрела 3 “, предопределена за събаряне на ракети над земната атмосфера, е задоволително мощна, с цел да обезпечи защитно прикритие на няколко страни от Европейския съюз наоколо до Германия.

Документи на министерствата на финансите и защитата, видени от Агенция Франс Прес, демонстрират, че държавното управление е поискало от бюджетната комисия в долната камара на Народното събрание, която ще заседава в сряда, да даде зелена светлина за предплатено заплащане на 560 млн. евро за системата за въздържане.

В документите се показва, че системата се чака да коства общо до 3,99 милиарда евро, което е с един милиард евро повече от в началото плануваното.

Парите ще дойдат от знаковия фонд от 100 милиарда евро, оголен от канцлера Олаф Шолц за подсилване на защитата на страната след нахлуването на Русия в Украйна.

Съобщението бележи огромен поврат за Германия след години на незадоволителни вложения във въоръжените сили.

Ако договорката се реализира по проект, Берлин чака системата „ Стрела 3 “ да бъде доставена през последното тримесечие на 2025 година

Германското държавно управление оглави акцията за подсилване на въздушната защита на НАТО в Европа, откакто стана очевидец на безмилостните ракетни удари на Русия по Украйна, като прикани съдружниците да закупят дружно системи за въздържане.

Досега повече от дузина европейски страни са се включили към по този начин наречената самодейност " Европейски небесен щит ", с цел да оказват помощ за отбраната на небето на НАТО.

Германия счита, че създадената в Израел система би трябвало да играе основна роля в тези старания.

Според вестник " Билд " съответната радарна система ще бъде конфигурирана в три обекта в Германия, а данните от наблюдението им по-късно ще се предават на взаимна центарала, където бойците ще наблюдават за закани 24 часа в денонощието.

Радарната система е толкоз мощна, че може да обезпечи прикритие на Полша, Румъния и балтийските страни, написа изданието. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР