Германският вътрешен министър Нанси Фезер иска началникът на службата за

...
Германският вътрешен министър Нанси Фезер иска началникът на службата за
Коментари Харесай

Германия: Шефът на службата за киберсигурност е заподозрян във връзки с Русия

Германският вътрешен министър Нанси Фезер желае началникът на службата за киберсигурност на федералната република да бъде уволнен поради вероятни контакти с хора, свързани с съветските служби за сигурност, оповестиха, като се позоваха на държавни източници, немски медии. Това съобщи Българска телеграфна агенция.

Арне Шонбом, ръководител на Федералната работа за осведомителна сигурност (БСИ), е допустимо да е имал сходни контакти по линия на асоциацията Съвет за киберсигурност на Германия, осведомят разнообразни издания.

Тази асоциация, чийто създател е Шонбом, е част от немска компания, която от своя страна е филиал на съветска компания за киберсигурност, учредена от някогашен чиновник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), пишат те.

Началникът на БСИ, както и вътрешното министерство и самата БСИ към този момент не са дали отговор на запитванията за коментар.

" Тези обвинявания би трябвало изрично да бъдат разследвани ", съобщи Константин декор Ноц, ръководител на парламентарната комисия за контрол над немските разследващи служби.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР