Германският външен министър Зигмар Габриел сравни крайнодясната партия Алтернатива за

...
Германският външен министър Зигмар Габриел сравни крайнодясната партия Алтернатива за
Коментари Харесай

Зигмар Габриел: Изборите може да вкарат истински нацисти в Райхстага

Германският външен министър Зигмар Габриел съпостави крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " с нацистите, управлявали страната от 1933 година до 1945 година, съобщи организация " Ройтерс " и означи, че такава засегнатост рядко се чува в немските политически среди.

В изявление за интернет доставчика t-online.de Габриел сподели, че доста германци считат да гласоподават за " Алтернатива за Германия " на парламентарните избори на 24 септември, тъй като усещат, че не се обръща внимание на опасенията им, свързани с миграцията, сигурността и работните места.

По думите му тези гласоподаватели могат да изразят недоволството си, гласувайки за крайнодесните, а това " ще докара до ужасни последствия ". " Тогава ще имаме същински нацисти в немския Райхстаг за пръв път от края на Втората международна война ", съобщи социалдемократът.

Партията има места в 13 от 16-те провинциални законодателни събрания и се чака за пръв път да получи национално посланичество този месец. Според социологически изследвания крайнодесните, които водят акция против миграционната политика на отворени порти, следвана от канцлера Ангела Меркел, ще получат сред 8 и 11 % от гласовете на изборите.

" Алтернатива за Германия " отхвърли да разяснява забележките на Габриел, които пристигнаха, откакто в. " Велт ам зонтаг " разгласява расистки имейл, писан през 2013 година от Алис Вайдел, високопоставена фигура в партията. В него тя написа, че държавното управление унищожава обществото, като разрешава то да бъде прегазено от " хора с непозната просвета като араби и роми ". Тогава представител на партията назова обявата " подправени вести " и увери, че Вайдел не е писала такива писма.

Габриел е следващият политик, подлагал на критика крайнодясната партия. Преди дни министър председателят на провинция Бавария Хорст Зеехофер съобщи, че провокациите на " Алтернатива за Германия " би трябвало да бъдат пренебрегнати, а министърът на правораздаването Хайко Маас разяснява, че част от политическите им хрумвания опонират на конституцията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (110)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР