Германският външен министър Зигмар Габриел обвини поддръжниците на турския президент

...
Германският външен министър Зигмар Габриел обвини поддръжниците на турския президент
Коментари Харесай

Подкрепящи Ердоган заплашвали жената на германския външен министър

Германският външен министър Зигмар Габриел упрекна поддръжниците на турския президент Реджеп Ердоган, че заплашват брачната половинка му на фона на дипломатическата рецесия сред Берлин и Анкара. По неговите думи, гръмкият жанр на президента на Турция "очевидно е стимулирал някои да заплашват и тормозят” брачната половинка му, съобщи БГНЕС. В изявление пред телевизия NTV, той сподели: "Това е доста неприятен резултат”, без да даде детайлности.

В събота Ердоган предприе персонална офанзива против Габриел, който постоянно подлага на критика управлението на Турция и персонално отношението на президента към съперниците им в Турция. " Той няма мярка! Кой сте вие, с цел да говорите на президента на Турция? Знайте си мястото. Той се пробва да ни поучава. От какъв брой време сте в политиката? На каква възраст сте? ", риторично попита Ердоган.

Ден преди този момент той провокира гнева на Берлин, като прикани етническите турци в Германия да гласоподават срещу двете партии в ръководещата коалиция на канцлера Ангела Меркел – нито за нейния Християндемократичния съюз, нито за Социалдемократическата партия, нито за Зелените, на парламентарните избори на 24 септември. "Всички те са враговете на Турция. Дайте нужната поддръжка на политическите партии, които не водят враждебна политика против Турция. Не е значимо дали те са първата или втората партия. Защото това по някакъв метод е почтена битка за всички мои жители, живеещи в Германия ", съобщи Ердоган след петъчните молебствия в Истанбул. Габриел осъди мненията на Ердоган като " невиждан акт на интервенция " в суверенитета на Германия.

Анализатори показват, че към 1,2 млн. души от турски генезис ще имат право на глас на изборите през септември като немски жители.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР