Германският шампион Байерн Мюнхен разби с категоричното 4:0 гостуващия на

...
Германският шампион Байерн Мюнхен разби с категоричното 4:0 гостуващия на
Коментари Харесай

Байерн продължава да мачка, премина с лекота и през Хофенхайм

Германският първенец Байерн Мюнхен разруши с безапелационното 4:0 гостуващия на „ Алианц Арена “ отбор на Хофенхайм в дуел от 9-ия кръг на немската Бундеслига. Серж Гнабри откри откри в 16-ата, а Роберт Левандовски удвои в 30-ата минута. През втората част Ерик Максим Чупо-Мотинг в 82-ата и Кингсли Коман в 87-ата минута оформиха крайния резултат.

„ Баварците “ поведоха в 16-ата минута след чудесна многоходова акция, която приключи с пас на Джамал Мусиала за Гнабри вдясно в наказателното поле, а немският национал осъществя сред краката на вратаря Оливър Бауман.

Звездата Левандовски удвои задатъка на първенците след тъкмо половин час игра. Томас Мюлер се пребори добре за топката със бранител на гостите и комбинира с полския нападател, който насочи мощен удар пред дъгата на наказателното поле и не остави шансове на Бауман – 2:0.

До края на полувремето Левандовски имаше още два отлични шанса за попадение, само че в първия случай стреля в навън, а при втория – Бауман избави.

В началото на втората част Мисуала и Марсел Забицер пробваха удари от добра позиция, само че и двамата бяха неточни в мерника си.

В 72-ата минута Жоржиньо Рютер имаше късмет да понижи пасива на Хофенхайм, само че ударът му мина малко над напречната греда.

Три минути по-късно и Коман можеше да означи, само че ударът му също мина над вратата.

В 82-ата минута Чупо-Мотинг засече с глава центриране от корнер, само че Бауман избави в нов ъглов удар. След неговото осъществяване гостите не съумяха да изчистят добре топката, която попадна на пътя на Чупо-Мотинг в наказателното поле, а камерунецът не сгреши от близко – 3:0.

Две минути по-късно го на Корентен Толисо беше анулиран поради засада на французина.

Крайният резултат бе завършен в 87-ата минута, когато Даю Упамекано даде великолепен извеждащ пас от своята половина за Коман, който напредна, влезе отдясно в наказателното поле и приключи с прекрасен удар – 4:0.

С тази победа Байерн се завърна на върха с актив от 22 точки, до момента в който Хофенхайм остава 10-и с 11 пункта. В идващия кръг „ баварците “ гостуват на Унион Берлин, до момента в който Хофе приема Херта.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР