Германският производител на домакински химикали Henkel обяви прекратяване на дейността

...
Германският производител на домакински химикали Henkel обяви прекратяване на дейността
Коментари Харесай

Германският производител на домакински химикали Henkel прекратява дейността си в Русия

Германският производител на домашен химикали Henkel разгласи преустановяване на активността си в Русия. Това се показва в изказване на компанията, написа Лента.ру.

„ На фона на актуалните събития в Украйна, Хенкел взе решение да прекрати активността си в Русия “, се споделя в изказването. От компанията разясниха, че 2500 чиновници на Henkel в Русия ще продължат да получават заплати. „ Хенкел осъжда войната на Русия против Украйна и насилието против почтени цивилни. Нашият приоритет остава да създадем всичко допустимо, с цел да подкрепим нашите сътрудници в Украйна “, сподели основният изпълнителен шеф на Henkel Карстен Кнобел.

Компанията добави, че " сега е в ход подготовката за процеса на осъществяване " на решението за закриване на бизнеса в Руската Федерация. „ Хенкел ще работи в тясно съдействие със своя екип в Русия, с цел да създаде детайлите, с цел да обезпечи банален развой “, се споделя в изказването.

Henkel се комбинира с Adhesive Technologies (лепила и технологии), Laundry & Home Care (почистващи и перилни препарати) и Beauty Care (козметика). Портфолиото на марката включва Persil, Bref, Pril, Laska, Schwarzkopf, Syoss, Fa, Ceresit, лепила Moment, Loctite и други

През март пресслужбата на съветското поделение на компанията увери, че Henkel продължава своята индустриална и оперативна активност на съветския пазар, " с цел да даде на потребителите артикули от първа нужда, изключително артикули за дома и персонална хигиена ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР