Германският производител на автомобили Фолксваген (Volkswagen) все още търси най-доброто

...
Германският производител на автомобили Фолксваген (Volkswagen) все още търси най-доброто
Коментари Харесай

Фолксваген: Още не сме решили за новия завод в Източна Европа

Германският производител на коли " Фолксваген " (Volkswagen) към момента търси най-хубавото място за новия си цех в Югоизточна Европа. " Състоянието на нещата е, че няма дефинитивно решение на Надзорния съвет ", декларира пред DPA министър председателят на Долна Саксония Щефан Вайл, който е част от Надзорния съвет на " Фолксваген ". Наскоро се появиха информации, че Турция към този момент е получила инвестицията за милиарди евро. България също взе участие в конкуренцията, прибавя DPA.

" Сигурно е едно - без значение какво бъде решението, ще бъде икономическо решение, а не политическо изказване ", споделя Вайл. Решението " може да бъде взето на идващото, може би и на по-следващото съвещание на Надзорния съвет ", добавя той. Ето за какво процесът евентуално ще се проточи до късната есен. Критици настояват, че решение в интерес на Турция не е съвместимо със обстановката във връзка с човешките права в страната. Вайл по принцип предизвести да не се основава усещане у демократите в Турция, че " поради президента Ердоган страната се демонизира ".

Впечатлението, че групата понижава отпечатъка си в Германия, като пренасочва от ден на ден действия в страни с по-ниски разноски за личен състав, също бе разкритикувано от политика. " По принцип се потвърди миксът сред комплицирани задания, осъществявани в Германия, и други индустриални интервенции, които са по-добре изпълнявани в страни с по-ниски разноски ", сподели Вайл. В допълнение концернът постоянно е трябвало " да отваря нови пазари за продажби, също посредством произвеждане на близки до пазара места. " Фолксваген " се оправя толкоз добре, тъй като концернът гледа на нещата освен през националните очила, само че и се разраства от десетилетия в интернационален проект ", споделя Вайл. Това се отнася и за индустриалните обекти. По този метод немските местоположения също може да изиграят мощните си страни и в същото време се приказва за положителното потребление на немските уреди, счита той.

Както е известно, немският Volkswagen Group разгласи в края на предходната година, че търси място за нов собствен цех в Източна Европа, който да започва активност през 2022 година Директната финансова инвестиция ще е над 1,4 милиарда евро и включва откриването на най-малко 5 хиляди непосредствено заети работни места. Впоследствие се чака откриване и на още хиляди спомагателни места в снабдители и обслужващи промишлености.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР