Германският производител BMW опроверга твърденията, че ще се откаже от

...
Германският производител BMW опроверга твърденията, че ще се откаже от
Коментари Харесай

Миниванът на BMW получи спортен дизайн и нови технологии

Германският производител BMW опроверга изказванията, че ще се откаже от компактния си ван 2-Series Active Tourer, представяйки второто му потомство. Засега е известно, че автомобилът ще се предлага във версията с 5 места, до момента в който разновидността Active Gran Tourer, който е с 3 реда седалки и 7 места, е под сериозна въпросителна, оповестява Automedia.bg.

Моделът получава по-спортен дизайн, което се дължи значително на тънките предни стойки, увеличената решетка на радиатора и тясната оптика. Скрити са и двете тръби на изпускателната система, като повода е ясна - към този момент не е съвременно да се вършат асоциации с моделите с мотор с вътрешно горене. Стандартно новият BMW 2-Series Active Tourer получава 16- или 17-цолови джанти, а 19-цоловите са алтернатива.

Салонът е изцяло видоизменен, като е

 

в стила на електрическия iX

 

Най-голямо внимание е отделено на обединените под закривен екран приборен панел и мултимедийна система (за първи път при BMW с стандартни двигатели). Между предните седалки е подложен централен тунел, под който има спомагателен отсек за дребни предмети. Количеството на бутоните е понижено доста, а в предната част на конзолата е открито място за две поставки за чаши и за телефон, който се закрепва отвесно и се зарежда без кабел.

Седалките са с нов тип, като при високите равнища на съоръжение имат електрическо контролиране, благоприятни условия за запаметяване на настройките и функционалност за масаж. Между предните седалки и задния ред се е появила въздушна възглавница (като при новата S-Class), а облегалките на втория ред може да бъдат прибрани и по този начин размерът на багажника се усилва от 470 на 1455 литра.

В общоприетото съоръжение на модела влизат двузонов климатик, навигация, 4 врата USB-C, 12-волтови розетки на централната подпора и в багажника, кожен волан, сензор за дъжд и автоматизирано ръководство на задните светлини. Има още крузконтрол с функционалност Stop & Go, следене на пътната лента и помощник за паркиране с камера за заден ход. Допълнителните електронни помощници може да се задействат от разстояние.

Новият BMW Active Tourer резервира платформата с предно предаване UKL с McPherson начело и без значение многозвенно окачване откъм гърба. Нейните съставни елементи обаче са съществено осъвременени, като е увеличена здравината им и е усъвършенствана управляемостта. Предлагат се и адаптивни амортисьори.

Гамата от задвижващи агрегатни е съществено изменена.

 

Скоростната кутия към този момент е единствено една

 

Тя е 7-степенна, роботизирана (досега се предлагаха още 6-степенна механична и 8-степенна автоматизирана, а хибридът 225xe iPerformance беше с 6-степенна хидромеханична). Отпадат и началните версии 216i и 216d, а някои модификации получават електромотор, изпълняващ ролята на стартер-генератор.

Базовият 2-Series Active Tourer 218i ще се предлага с 1.5-литров бензинов турбомотор, разрастващ мощ 136 к.с. и 230 Nm въртящ миг. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще лишава 9 секунди. След него идва версията 220i с мотор със 170 к.с. и 280 Nm (8.1 секунди от 0 до 100 км/ч), а към този момент най-мощният вид е 223i Active Tourer също с 2.0-литров мотор, само че към този момент с 218 к.с. и 360 Nm. Той развива скорост 100 км/ч от място за 7.1 секунди.

Бензиновите модели работят с " мека " хибридна система със стартер-генератор. Ще се предлага и дизелов вид - 218d. Той разчита на 2.0-литров мотор с мощ 150 к.с. (8.8 секунди от 0 до 100 км/ч).

През идващото лято гамата ще бъде попълнена с два зареждащи се хибрида със задвижване на четирите колела. Това са 225e xDrive Active Tourer с оптималната мощ 245 к.с. и 230e xDrive Active Tourer с 326 к.с. Първият вид се оферираше и при предходното потомство, само че беше по-слаб - 220 к.с. Хибридите ще получат и по-мощна батерия - 14.9 кВт/ч, която дава обещание пробег единствено на ток от 80 км.

Засега са известни цените за пазара в Германия. Там 218i Active Tourer ще коства 34 750 евро, 220i Active Tourer - 36 750 евро, 223i Active Tourer - 41 000 евро, а 218d Active Tourer - 38 550 евро.

За съпоставяне, предшественикът в базовата версия 216i струваше 28 500 евро, до момента в който 218i беше оценен на 32 400 евро. Двата хибрида ще бъдат по-скъпи - 225e xDrive Active Tourer (43 950 евро) и 230e xDrive Active Tourer (47 550 евро).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР