Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер порица езика, използван от някои политици,

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер порица езика, използван от някои политици,
Коментари Харесай

Срамувам се от омаловажаването на нацистките престъпления, обяви германският президент

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер порица езика, употребен от някои политици, когато приказват за нацисткия интервал в историята на страната, и сподели, че изпитва позор от омаловажаването на закононарушенията през Втората международна война, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Имам усещането, че тези, които приказват по този метод, нямат и най-бегла визия какъв брой унищожително е това за признанието и уважението, което Германия си е извоювала през миналите десетилетия ", сподели Щайнмайер пред в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".

" Аз персонално се срамя от такива изявления. Срамувам се и от пренебрежителния език, който употребяват в последно време немските политици, описвайки епохата на националсоциализма ", добави той.

Членове на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ), която за първи път влезе в Народното събрание след миналогодишните избори, неведнъж са предизвиквали отвращение с мненията си за нацистка Германия и Холокоста.

Въпреки растящата известност на АзГ Щайнмайер изрази увереност, че огромната част от германците не поддържат опитите националсоциализмът да се зачеркне от немската история и да бъде представян като нещо нищожно.

Президентът направи тези мнения на фона на засилващо се безпокойствие от антисемитските прояви в немското общество.

В отговор на изказванията, че казусът се е изострил вследствие на миграцията от арабските страни, Щайнмайер означи, че е допустимо измежду мигриралите в Германия да има антисемитизъм, само че в същината си антисемитизмът е немски проблем.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР