Германският национал Месут Йозил публикува дълго обръщение във връзка със

...
Германският национал Месут Йозил публикува дълго обръщение във връзка със
Коментари Харесай

Йозил даде обяснение за снимката с Ердоган

Германският национал Месут Йозил разгласява дълго послание във връзка със фотографията му с Реджеп Таийп Ердоган, която разбуни духовете в навечерието на Световното състезание. Футболистът на Арсенал се снима с турския държавен глава, само че без да е имал за цел това да се трансформира в част от предизборната акция на политика. С тях беше още един член на Бундестима - Илкай Гюндоган, което пък докара до апели за изхвърлянето им от редиците на състава на Йоахим Льов. Последва едва показване на Йозил на Мондиала и това единствено утежни настроението против него.

В писмото си, оповестено в обществените мрежи, международният отличник от 2014 година написа следното:

“Както е при доста други хора, и моите корени са свързани с повече от една страна. Израснал съм в Германия, само че моето семейство произлиза от Турция. Имам две сърца - немско и турско, а майка ми постоянно ме е възпитавала да не не помня произхода си - полезност, която съблюдавам и до ден сегашен.

През май се срещнах с Ердоган по време на благотворително събитие. Не съм желал да насочвам никакви политически послания с тази фотография, а просто държах да изкажа уважението си към президентската институция на Турция. За мен няма значение кой е самият президент. Сигурен съм, че по същия метод биха постъпили още английската кралица и министър председателят Тереза Мей.

The past couple of weeks have given me time to reflect, and time to think over the events of the last few months. Consequently, I want to share my thoughts and feelings about what has happened. pic.twitter.com/WpWrlHxx74
— Mesut Özil (@MesutOzil1088) July 22, 2018
Каквито и да бяха резултатите от извършените избори, аз отново бих се снимал с президента. ВСИЧКИ ВИДЕО МАТЕРИАЛИ ОТ МОНДИАЛ 2018 Мондиал 2018 3 кръг, сряда 27 юни  Южна Корея 2:0краен резулат  Германия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР