Германският министър на отбраната Борис Писториус посети фрегатата Хесен, която

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус посети фрегатата Хесен, която
Коментари Харесай

Германска бойна фрегата отплава за Червено море

Германският министър на защитата Борис Писториус посети фрегатата " Хесен ", която отплава на военноморска задача в Червено море. Бундестагът би трябвало да гласоподава за присъединяване на кораба в интервенцията в петък. Ако бъде утвърдено, фрегатата ще навлезе в Червено море през Суецкия канал и ще се насочи към зона, в която йеменските бунтовници хути направиха голям брой офанзиви против търговски съдове. На борда на „ Хесен “ има 250 бойци и моряци.

 
Голяма задача. Ново измерение. Не е пресилено да кажем, че това е най-сериозното, най-опасното разрастване на съд от немския флот от десетилетия.
Борис Писториус – министър на защитата на Германия 

В понеделник министрите на външните работи на държавите-членки на Европейски Съюз утвърдиха началото на военноморска интервенция, която включва изпращането на европейски военни кораби и системи за далечно радиолокационно разкриване и ръководство в Червено море, Аденския залив и други места.

Корабите ще имат заповед да стрелят по позициите на бойците, единствено в случай че те първи атакуван и няма да имат право да стрелят превантивно. Щабът на оперативното командване ще бъде ситуиран в Лариса, Гърция.

Хутите, които са подкрепяни от Иран, настояват, че са свалили американски дрон MQ-9 Reaper, което не бе доказано от американските сили в района.

Но централното командване на американските въоръжени сили организира нова серия въздушни удари против позиции на бунтовниците, в това число против техен подводен дрон. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР