Протестът в Колумбийския университет е една от множеството демонстрации в

...
Протестът в Колумбийския университет е една от множеството демонстрации в
Коментари Харесай

Полицаи с щитове прочистиха Колумбийския университет

Протестът в Колумбийския университет е една от множеството демонстрации в американски университети за преустановяване на спора в линията Газа.

В изказване, публикувано от представител на Колумбийския университет, се споделя, че нюйоркски служители на реда са влезнали в кампуса, откакто университетът е изискал помощ. Палатковият лагер на територията на висшето образователно заведение в символ на митинг против войната сред Израел и " Хамас " е бил прочистен, както и постройката " Хамилтън Хол ", където служители на реда са употребявали стълба, с цел да се изкачат през прозореца на втория етаж. Протестиращите завзеха постройката към 20 часа по-рано.

" След като през нощта университетът научи, че " Хамилтън Хол " е била окупирана, вандализирана и блокирана, не ни оставаше различен избор ", съобщи университетът. " Решението да се обърнем към полицията на Ню Йорк беше в отговор на дейностите на протестиращите, а не на идеята, която те пазят. Дадохме ясно да се разбере, че животът в кампуса не може да бъде безпределно преустановяван от протестиращи, които нарушават разпоредбите и закона ", се споделя още в известието на образователната институция.

Колумбийският университет е най-старото висше учебно заведение в щата Ню Йорк и петото най-старо висше образователно заведение в Съединени американски щати въобще. Основан е учреден през 1754 г. под името " Колеж на краля " с харта на английския крал Джордж II.

Университетски чиновници на всички места в Съединени американски щати показват безпокойствие от вълната от митинги, които може да осуетят плануваните абсолвентски церемонии идващия месец. Някои университети са отправили молба към полицията да овладее митингите, по време на които се следят грозни конфликти и се правят стотици арести, заяви Асошиейтед прес в петък, 26 април.

Ректорските препоръки на някои университети, като Колумбийския в Ню Йорк да вземем за пример, не престават да договарят с протестиращите студенти, които откриха протестен лагер предходната седмица.

Представители на управлението на Калифорнийския политехнически университет " Хумболт " се срещнаха със студенти, които са се барикадирали в университетската постройка от понеделник. Кампусът на образователното заведение беше затворен предходната седмица, като студентите минаха на онлайн образование.

В Университета на Южна Калифорния напрежението се увеличи, откакто от съображения за сигурност беше анулирана планувана тирада по време на абсолвентската гала на пропалестински деятел от образователното заведение, показва АП.

Следвайки американския образец, стачкуват студентите и в други страни. Във Франция на първо време - предходната седмица в Парижкия институт за политически проучвания, а в понеделник и в Сорбоната, където.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР