Без фериботи ще остане Гърция днес. Причината е транспортна стачка,

...
Без фериботи ще остане Гърция днес. Причината е транспортна стачка,
Коментари Харесай

Без фериботи в Гърция днес, полицията връща свалените номера на колите

Без фериботи ще остане Гърция през днешния ден. Причината е транспортна стачка, която е проведена от профсъюзите във връзка Деня на труда. Тя ще засегне огромна част от публичния превоз. В това число и фериботите – факт, който може да затрудни пътуващите нашенци до островите.

Спирането на превоза е от 00.00 часа на 1 май и ще продължи 24 часа, осведоми БНР.

Опашки от туристи и коли има по всички гръцки пристанища. Вчера бяха позволени спомагателни фериботи, само че местата не доближават, оповестиха транспортните компании.

От среднощ моряците блокираха пристанищата, като кораби и фериботи оставаха на котва. Още от през вчерашния ден пък железничарите спираха придвижването на влакове по съществени посоки. Днес на следващия ден няма да се движи нито един трен. Градският превоз също няма да работи. Подготвят се всеобщи демонстрации за отбелязване на 1-ви май. Част от магазините на следващия ден също ще останат затворени.

Във връзка с великденските празници Пътна полиция връща свалените номера на колите. Глобата за наложената мярка би трябвало да се заплати от лидера, прецизират служителите на реда.

Стачките, проведени от главните профсъюзи, са срещу решението на държавното управление Денят на труда да бъде изместен на 7 май.

Гръцкото министерство на труда разгласи през февруари, че Денят на труда тази година ще се празнува на 7 май, защото празникът на трудещите се, 1 май, тази година се пада по време на Страстната седмица, предшестваща Великден, а Велики понеделник е на 6 май.

Синдикатите декларират, че Денят на труда е за стачки, а не за празници, наблягайки недоволството на трудещите се.

В Атина са планувани три митинга за през днешния ден сутринта: на площад “Синтагма ” в 10:30 ч., на площад “Клафтмонос ” в 11 ч. и в Каподистрийския университет в Атина.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР