Германският министър на отбраната Борис Писториус изключи доставката на ракети

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус изключи доставката на ракети
Коментари Харесай

Германия няма да достави далекобойни ракети на Украйна

Германският министър на защитата Борис Писториус изключи доставката на ракети с огромен обхват на деяние Taurus на Украйна, като сподели, че това " не е главен приоритет " сега, съобщи Агенция Франс Прес.

Киев изиска през май от Берлин доставки на крилати ракети въздух-земя Taurus. Те имат обхват над 500 километра, само че държавното управление до момента е отхвърляло настояването.

„ Продължаваме да считаме, че това не е нашият главен приоритет сега “, сподели Писториус по време на посещаване в планинска пехотна бригада в Бавария.

Опасенията по отношение на доставките на ракети със " специфичен обхват " на Украйна " са явни ", сподели Писториус.

" Нашите американски съдружници също не доставят тези крилати ракети ", добави той.

Германия сензитивно ускори поддръжката за Украйна след известно в началото съмнение и в този момент е вторият максимален снабдител на военна помощ за Киев след Съединени американски щати.

Но Берлин, сходно на Вашингтон, се опълчва на изпращането на оръжия, които биха могли да доближат вътре в територията на Русия.

Министърът акцентира водещата роля на Германия в подпомагането на Украйна с " въздушна защита, поддръжка за образование, инженерство и бронирани транспортни средства ".

„ Това е нашият първи приоритет, нашата съществена подготвеност “, сподели Писториус, добавяйки, че не вижда „ незабавна потребност от решение “ по отношение на шведско-германската оръжейна система Taurus.

Франция разгласи предишния месец по време на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, че ще се причисли към Англия в доставката на ракети SCALP/Storm Shadow на Украйна, които имат обхват от над 250 километра. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР